Connect with us

Nieuwste

Rutte aangepakt door Johan Derksen bij Vandaag Inside

Premier Mark Rutte was te gast bij het programma Vandaag Inside, waar hij aan de tand werd gevoeld door de mannen van de onderbuik van Nederland.

Het werd een chaotisch gesprek met weinig diepgang, waarbij vooral Johan Derksen de indruk gaf geen partij te zijn voor de teflonpremier.

De mannen van het programma bleken slecht voorbereid en hadden de feiten niet paraat.

Rutte, die tijdens campagnes graag zijn hengeltje uitgooit in de troebele vijver van Nederland, leek zich als een vis in het water te voelen bij de stamtafel van de wansmaak.

Het werd een avond van gebakken lucht, stemverheffingen en geklaag over van alles en nog wat.

Het gesprek ging van de toeslagenaffaire naar het afwezige seksleven van de premier en zelfs gebbetjes over Rutte en de Italiaanse premier passeerden de revue.

Het gesprek leek vooral te draaien om platte grappen en weinig inhoudelijke vragen. Zelfs René van der Gijp, die normaal gesproken niet op zijn mondje is gevallen, beperkte zich tot een beetje in de verte staren.

Op een gegeven moment verscheen er zelfs een fietshelm op tafel met een dildo erop, waardoor de premier lachend reageerde met de opmerking dat Nederland toch wel een gaaf land was.

Voor Rutte was dit waarschijnlijk de makkelijkste uitwedstrijd van het seizoen, maar bij de kijkers bleef er vooral verwarring achter. Het gesprek bood weinig nieuwe inzichten en was vooral gericht op het scoren van makkelijke grappen.

Veel kijkers zullen dan ook weinig wijzer zijn geworden over waar ze hun stem op moeten uitbrengen bij de Provinciale Statenverkiezingen.