-

Nieuwste

Ruggen van olifanten gebroken na jarenlange toeristenritten

Een hartbrekende foto van de 71-jarige Pai Lin bewijst de vernietigende gevolgen van tientallen jaren met toeristen op de rug rondsjouwen.

Wildlife Friends Foundation in Thailand (WFFT) deelde de foto om mensen te wijzen op de wreedheid van olifantenritten. Het veroorzaakt ondraaglijke pijn en onherstelbare schade.

Vooral in Thailand is het een ingeburgerde praktijk om toeristen rond te laten dragen op de rug van olifanten. Heel wat dierenrechtenorganisaties trekken aan de alarmbel.

De rug van de olifant draagt nog altijd de littekens van haar vroegere leven. Ze moest regelmatig zes toeristen tegelijk dragen.

De ruggengraat van een olifant is eigenlijk niet geschikt voor zware last. De constante druk veroorzaakt namelijk lichamelijke problemen.

Omdat ze te traag werd, stond haar vroegere eigenaar de olifant af. Nu woont ze in een reservaat in de omgeving van badplaats Hua Hin. Daar herstelt ze nu van de pijn.

Haar ruggengraat is echter helemaal misvormd. Ze zal hier nog de rest van haar leven last van ondervinden.

De dierenrechtenorganisatie wil met het verhaal van de olifant duidelijk maken dat het niet oké is om de rug van olifanten te rijden. In veel landen is dit nog altijd een populaire toeristische activiteit.

Activisten zeggen dat dit een vorm van dierenmishandeling is. Pai Lin is een ietwat verlegen oude dame, maar ze houdt wel van aandacht van mensen. Het verhaal van deze olifant is inderdaad te droevig om waar te zijn.

Er moet dringend een einde komen aan deze brutale praktijken! Help mee aan deze strijd door dit verhaal te delen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moving Animals (@moving.animals)

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder