Connect with us

Nieuwste

Ruggen van olifanten gebroken na jarenlange toeristenritten

Een hartbrekende foto van de 71-jarige Pai Lin bewijst de vernietigende gevolgen van tientallen jaren met toeristen op de rug rondsjouwen.

Wildlife Friends Foundation in Thailand (WFFT) deelde de foto om mensen te wijzen op de wreedheid van olifantenritten. Het veroorzaakt ondraaglijke pijn en onherstelbare schade.

Vooral in Thailand is het een ingeburgerde praktijk om toeristen rond te laten dragen op de rug van olifanten. Heel wat dierenrechtenorganisaties trekken aan de alarmbel.

De rug van de olifant draagt nog altijd de littekens van haar vroegere leven. Ze moest regelmatig zes toeristen tegelijk dragen.

De ruggengraat van een olifant is eigenlijk niet geschikt voor zware last. De constante druk veroorzaakt namelijk lichamelijke problemen.

Omdat ze te traag werd, stond haar vroegere eigenaar de olifant af. Nu woont ze in een reservaat in de omgeving van badplaats Hua Hin. Daar herstelt ze nu van de pijn.

Haar ruggengraat is echter helemaal misvormd. Ze zal hier nog de rest van haar leven last van ondervinden.

De dierenrechtenorganisatie wil met het verhaal van de olifant duidelijk maken dat het niet oké is om de rug van olifanten te rijden. In veel landen is dit nog altijd een populaire toeristische activiteit.

Activisten zeggen dat dit een vorm van dierenmishandeling is. Pai Lin is een ietwat verlegen oude dame, maar ze houdt wel van aandacht van mensen. Het verhaal van deze olifant is inderdaad te droevig om waar te zijn.

Er moet dringend een einde komen aan deze brutale praktijken! Help mee aan deze strijd door dit verhaal te delen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moving Animals (@moving.animals)