Connect with us

Nieuwste

Wonderbaarlijk: Moeder en baby na 90 uur van onder puin gered

Reddingswerkers hebben vrijdag in Zuidoost-Turkije na de zware aardbeving nog een moeder en baby van onder het puin gered. De twee slachtoffers lagen maar liefst 90 uur bedolven onder de brokstukken.

Op beelden is te zien dat de reddingswerkers de baby in een thermisch deken wikkelen. Volgens de brandweer van Istanboel, die meewerkten aan de redding, zijn de moeder en de baby aangetroffen in het district Samandag in de provincie Hatay. De baby is amper tien dagen oud.

De tijd begint te dringen voor de slachtoffers. Na 72 uur neemt de kans op overleving flink af. Ondertussen blijft het aantal geborgen lichamen enorm stijgen. Vrijdagochtend meldde de civiele bescherming van Turkije al 18.342 doden. Daarmee overtreft de aardbeving die van 1999. Toen kwamen er ruim 17.000 mensen om het leven.