Connect with us

Nieuwste

OM vervolgt Ali B en Jeroen Rietbergen voor zedendelicten

Het OM gaat Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgen voor aanranding of verkrachting in de zedenzaak rond The Voice of Holland. Bij Ali B gaat het om twee feiten van verkrachting en een van aanranding. Rietbergen wordt aangeklaagd naar aanleiding van de aangifte van verkrachting vanwege oud-deelneemster Nienke Wijnhoven.

Marco Borsato wordt niet vervolgd in The Voice-zaak. Het OM seponeert de zaak omdat er geen tweede bewijsmiddel is naast de verklaringen van het slachtoffer.

Tegen Borsato loopt nog een andere zedenzaak. Daarover moet nog een beslissing genomen worden. De aangifte is van een vrouw die hem assisteerde. De zanger diende klacht in wegens laster en smaad. Die zaak wordt nog onderzocht.

Het Voice-schandaal barstte in januari 2022 los na een YouTube-programma Boos van Tim Hofman over grensoverschrijdend gedrag bij de talentenshow.