Connect with us

Holland

Moeilijke periode voor Anky van Grunsven: ‘Helaas afscheid moeten nemen’

Anky van Grunsven heeft afscheid moeten nemen van haar geliefde hond, Mickey. In een bericht aan haar volgers deelt ze haar verdriet over het verlies van haar trouwe viervoeter.

Mickey was al 13 jaar lang een belangrijk onderdeel van het gezin en werd beschreven als een lief hondje dat altijd overal mee naartoe ging, vooral als Anky op concours was.

Ze benadrukt hoezeer ze Mickey zal missen, maar tegelijkertijd is ze dankbaar voor de vele fijne jaren die ze samen hebben gehad.

Vorig jaar december moest Anky al afscheid nemen van haar paard Salinero, die op 28-jarige leeftijd werd ingeslapen om verdere pijn te voorkomen.

Anky vertelt in een gesprek met RTL Boulevard over haar moeilijke verlies en hoe ze de afgelopen dagen heeft beleefd.

Ze benadrukt dat ze niet als eerste denkt aan de olympische successen die ze met Salinero behaalde, maar aan de dagelijkse momenten waarop ze hem kon begroeten en knuffelen. Zijn stal is nu leeg en dit gemis raakt haar diep.

Anky is erg dankbaar dat Salinero zijn laatste jaren heeft kunnen doorbrengen in haar weide.

Ze zocht hem regelmatig op en voelde zijn aanwezigheid altijd in haar hart.

Nu deze momenten er niet meer zijn, vindt ze het moeilijk en erkent ze dat het verdrietig en pijnlijk is.

Toch is ze blij dat ze het moeilijk vindt, omdat het aangeeft hoe belangrijk Salinero voor haar was en nog steeds is.

Het verlies van een huisdier is voor veel mensen een emotionele gebeurtenis.

Het kan gevoelens van verdriet, eenzaamheid en verlies oproepen en kan net zo moeilijk zijn als het verliezen van een familielid of vriend.

Anky van Grunsven deelt haar verdriet openlijk met haar volgers en herinnert ons eraan hoe belangrijk onze huisdieren voor ons kunnen zijn.

Ze laat zien dat het oké is om te rouwen om de dood van een huisdier en dat het belangrijk is om de mooie momenten te koesteren die we samen hebben gehad.