Connect with us

Nieuwste

Mart Hoogkamer onthult echte reden voor afzeggen optredens

Vorig jaar lag Mart Hoogkamer behoorlijk onder vuur. Vanwege stemproblemen werden zijn concerten constant geannuleerd.

Voor de zanger is het duidelijk waar die problemen vandaan kwamen. “Het ging maar door en door, en ik kon niet op de rem trappen.”

Mart

Vorig jaar werden heel wat concerten van Mart geannuleerd en de reden was niet altijd even duidelijk. De ene organisatie meldde dat hij ziek was en de andere organisatie sprak van stemproblemen.

Maar op een bepaald ogenblik werd er zo vaak afgezegd, dat ook de fans zich vragen begonnen te stellen.

Mart kreeg een dubbele longontsteking, maar heel wat trouwe fans wilden dit niet meteen geloven. De zanger vertelt: “Dat was niet leuk.”

Hoogkamer vervolgt: “Maar ik en mijn omgeving wisten wat er aan de hand was. Ik laat iedereen maar gewoon praten. Wanneer de mensen in mij blijven geloven, is dat voor mij voldoende.”

Mart zegt wel geleerd te hebben van de ervaring. Dat hij stemproblemen kreeg, was eigenlijk zo gek nog niet. “Het is zo hard gegaan met mijn carrière. Ik zat in een tunnel en kwam er niet meer uit. Het ging maar door en door en door, en ik kon niet op de rem trappen.”

En dat eiste een zware trol. De zanger vervolgt: “Op een gegeven moment kom je jezelf tegen.”

Rollercoaster

Omdat zijn loopbaan zo hard ging, belandde de zanger in een rollercoaster. “Als je als jonge zanger in een nieuwe wereld terechtkomt, en ik voor mijn gevoel in een achtbaan belandde, laat je je toch een beetje gek maken.”

Nu zegt hij omringd te zijn door mensen die hem helpen om af en toe wat rustig aan te doen. “Dus ik ben blij dat ik mensen om me heen heb die nu voor mij op de rem kunnen trappen.”

Mart

Daarmee heeft hij het dan vooral over zijn vriendin Jennifer. Daarover zegt Mart: “Jennifer houdt me echt bij de les. En ze zorgt ervoor dat ik niet in ‘oude patronen’ verval.”