Connect with us

Nieuwste

Duitse gevechtsvliegtuigen onderscheppen Russisch verkenningsvliegtuig

twee straaljagers

Zaterdag vloog een Russisch verkenningsvliegtuig boven internationale wateren, vlakbij het Duitse luchtruim. Onmiddellijk stagen twee Duitse gevechtsvliegtuigen op om het toestel te onderscheppen en tegen te houden.

Het illegale vliegtuig bevond zich boven de Oostzee Duitse Eurofighters schoten meteen in actie. Ze stegen op vanaf een luchthaven in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren om het verkenningsvliegtuig te onderscheppen.

Het toestel vloog over internationale wateren. Bij het Duitse eiland Rügen is het dan geïdentificeerd als een Russisch verkenningsvliegtuig. De Duitse jets konden het toestel onderscheppen en begeleidden het uit het Duitse luchtruim.

De laatste tijd komen schendingen van het Europees luchtruim wel vaker voor. Vorige vrijdag vond in Zweden en Denemarken een gelijkaardig incident plaats. De Zweedse minister van Defensie tilt zwaar aan de schending.