-

Nieuwste

Loiza Lamers en vriend Jelle willen kindje: ‘Maar een baby in mijn buik is niet mogelijk’

Loiza Lamers, het eerste transgender model dat Holland’s Next Top Model won in 2015, en haar partner Jelle Ploeg zijn van plan om ouders te worden.

In een interview met Ruud de Wild op zijn podcast 30 Minuten Rauw, vertelde het 28-jarige model dat ze nog niet precies weten hoe ze dat gaan aanpakken. “We moeten nog ontdekken of we een draagmoeder willen, of we voor adoptie gaan”, zei ze.

Lamers voelt een zekere mate van verdriet wanneer ze vriendinnen om zich heen zwanger ziet worden, hoewel ze ook gelukkig voor hen is.

“Het is gewoon jammer dat ik dat niet op die manier kan meemaken”, zei ze. Het model, dat opgroeide als jongen en op haar achttiende begon met het nemen van hormonen om haar vrouwelijke identiteit te ondersteunen, erkent dat ze nooit een baby in haar eigen buik zal kunnen dragen.

Maar dat betekent niet dat ze niet van een toekomstig kind kan houden. Het model zegt dat ze van haar nichtje houdt, de dochter van een van haar beste vriendinnen, alsof het haar eigen kind is.

“Dat kindje voelt zo eigen”, zei ze. “Het voelt niet als mijn kind, maar het voelt wel echt als mijn nichtje.”

Hoewel het koppel nog niet heeft besloten welke optie het beste bij hen past, zei Lamers dat het bespreken van de verschillende mogelijkheden “mooie gesprekken” zijn.

Er zijn verschillende opties voor koppels zoals Lamers en Ploeg die kinderen willen krijgen, maar die niet in staat zijn om op natuurlijke wijze zwanger te worden.

Een van de opties is draagmoederschap, waarbij een andere vrouw de baby draagt en ter wereld brengt voor het koppel. Een andere optie is adoptie, waarbij een kind wordt geplaatst in het gezin van het koppel door middel van een wettelijk proces.

Het is bemoedigend dat Lamers en Ploeg openlijk spreken over hun wens om ouders te worden en de verschillende opties overwegen die beschikbaar zijn voor hen.

Het is belangrijk voor koppels die geconfronteerd worden met vruchtbaarheidsproblemen om te weten dat er mogelijkheden zijn om hun droom om ouders te worden te verwezenlijken, en dat het bespreken van de verschillende opties met een partner een belangrijke stap is in het proces.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder