Connect with us

Nieuwste

Loiza Lamers en vriend Jelle willen kindje: ‘Maar een baby in mijn buik is niet mogelijk’

Loiza Lamers, het eerste transgender model dat Holland’s Next Top Model won in 2015, en haar partner Jelle Ploeg zijn van plan om ouders te worden.

In een interview met Ruud de Wild op zijn podcast 30 Minuten Rauw, vertelde het 28-jarige model dat ze nog niet precies weten hoe ze dat gaan aanpakken. “We moeten nog ontdekken of we een draagmoeder willen, of we voor adoptie gaan”, zei ze.

Lamers voelt een zekere mate van verdriet wanneer ze vriendinnen om zich heen zwanger ziet worden, hoewel ze ook gelukkig voor hen is.

“Het is gewoon jammer dat ik dat niet op die manier kan meemaken”, zei ze. Het model, dat opgroeide als jongen en op haar achttiende begon met het nemen van hormonen om haar vrouwelijke identiteit te ondersteunen, erkent dat ze nooit een baby in haar eigen buik zal kunnen dragen.

Maar dat betekent niet dat ze niet van een toekomstig kind kan houden. Het model zegt dat ze van haar nichtje houdt, de dochter van een van haar beste vriendinnen, alsof het haar eigen kind is.

“Dat kindje voelt zo eigen”, zei ze. “Het voelt niet als mijn kind, maar het voelt wel echt als mijn nichtje.”

Hoewel het koppel nog niet heeft besloten welke optie het beste bij hen past, zei Lamers dat het bespreken van de verschillende mogelijkheden “mooie gesprekken” zijn.

Er zijn verschillende opties voor koppels zoals Lamers en Ploeg die kinderen willen krijgen, maar die niet in staat zijn om op natuurlijke wijze zwanger te worden.

Een van de opties is draagmoederschap, waarbij een andere vrouw de baby draagt en ter wereld brengt voor het koppel. Een andere optie is adoptie, waarbij een kind wordt geplaatst in het gezin van het koppel door middel van een wettelijk proces.

Het is bemoedigend dat Lamers en Ploeg openlijk spreken over hun wens om ouders te worden en de verschillende opties overwegen die beschikbaar zijn voor hen.

Het is belangrijk voor koppels die geconfronteerd worden met vruchtbaarheidsproblemen om te weten dat er mogelijkheden zijn om hun droom om ouders te worden te verwezenlijken, en dat het bespreken van de verschillende opties met een partner een belangrijke stap is in het proces.