Algemeen
Lisa’s opmerkelijke prestatie: Intiem met bijna 1000 mannen in 7,5 uur

Ooit gehoord van Lisa Sparks? Misschien omdat deze natuurlijke ster nog steeds een uniek wereldrecord op zijn naam heeft staan.
Inmiddels is Lisa 44 jaar oud en speelde ze vooral in 18+ films
als een M!LF met enorme b0rsten, maar het was dankzij haar stunt in
2004 dat haar naam nog steeds bekendheid kreeg in de
p0rno-industrie.
Zo won de Amerikaanse actrice het wereldrecord “s*ks hebben met
de meeste mannen op één dag” op de Poolse “p0rnobeurs”.
Het vorige record werd gevestigd in 2003 met 753 mensen op een
dag. Lisa brak uiteindelijk het record met maar liefst 919 mannen
die s*ks mochten hebben in slechts 7,5 uur. Lisa bespreekt nu in
een interview haar wereldrecord van 17 jaar geleden.
Het is niet altijd leuk
Lisa kijkt met gemengde gevoelens terug op deze gebeurtenis. Hoewel
het een onvergetelijke ervaring was, waren er ook veel
minpunten.
Hoewel ze meer dan 7 uur de liefde bedreef, waren er momenten
dat ze zich d00d verveelde en besloot om gewoon McDonald’s te
bestellen. Zo heeft Lisa twee concurrenten die tegelijkertijd ook
het wereldrecord proberen te verbreken.
Logischerwijs waren er ook honderden mannen aanwezig die het
heerlijk vonden om gratis en voor niets (snel) s*ks te kunnen
hebben met een p*rnoster, maar de voorbereiding van deze heren kost
soms tijd, zegt Lisa:
“Er waren ook veel pluizige veren aanwezig op het evenement. Zij
zijn degenen die ervoor zorgen dat de er*ctie van een man stevig
blijft.
Bij sommige heren duurt het soms even en dan moet ik wachten.
Soms verveel ik me zo dat ik vraag om McDonald’s te bestellen.
Uiteraard is er ook veel str*ss verbonden aan alles. Zo was de
Poolse regering op de hoogte van deze gewetenloze
wereldrecordpoging en wilden ze daar absoluut niets van weten.
Ze dre!gde zelfs iedereen op het evenement te arr*steren als ze
hiermee instemden.
Hierdoor ziet de organisatie zich gen00dzaakt op het laatste
moment op een geheime locatie het een en ander te laten gebeuren in
de hoop niet gepakt te worden. Dit heeft Lisa veel str*ss bezorgd,
dus ze ziet het niet altijd positief.
“Eerlijk gezegd is dit evenement een van de weinige dingen waar
ik spijt van heb in mijn meer dan 21-jarige p0rnocarrière. Het was
de enige baan die ik aannam die ik deed voor het geld. Begrijp me
niet verkeerd, want ik vind collectieven nog steeds geweldig,
vooral met mijn fans.
“Uiteindelijk verliep het hele proces van het organiseren van
het evenement niet volgens plan en ik was heel blij dat ik in het
vliegtu!g terug naar mijn thuisland zat en niet in een of andere
gev*ngenis in het buitenland.
Trouwens, hier wat oude en recente foto’s van de legendarische
Lisa, die nog steeds kan pronken met haar wereldrecord pittig
eten.

Algemeen
Grote verbazing over torenhoge prijzen bij Nederlandse drogist: ‘Meer dan twee keer duurder dan in Duitsland’

Duitse TikTokker verbaasd over hoge prijzen bij Kruidvat: “Alles is hier twee keer zo duur!”
Een Duitse vrouw gaat viraal op TikTok nadat ze haar verbazing uitspreekt over de prijzen in een Nederlands filiaal van Kruidvat. Haar video, waarin ze verzorgingsproducten vergelijkt met die in Duitsland, zorgt voor veel herkenning én ophef bij Nederlandse kijkers. “Denk twee keer na voordat je in Nederland boodschappen doet,” waarschuwt ze met grote ogen.
Verzorgingsproducten fors duurder in Nederland
De video is gemaakt door Liz-Isabell Bulitz, een Duitse contentcreator met ruim 32.000 volgers op TikTok. In het filmpje loopt ze door een Kruidvat-filiaal en laat ze alledaagse producten zien zoals shampoo, tandpasta en deodorant. Daarbij noemt ze telkens de Nederlandse prijs, om die vervolgens te vergelijken met de prijzen in Duitse drogisterijketens zoals DM en Rossmann.
En dat verschil is vaak niet mals.
Zo wijst ze op een droogshampoo die in Nederland 7,99 euro kost, terwijl ze er in Duitsland slechts 3,75 euro voor betaalt. Tandpasta van het merk Elmex is in Nederland geprijsd op 6,89 euro, in Duitsland ligt het in de schappen voor 4,75 euro. Ook deodorant van Nivea blijkt bij ons flink duurder: 5,49 euro tegenover 2,95 euro bij onze oosterburen.
Grootste verschil: haarverf
Het product dat volgens Liz-Isabell met kop en schouders boven de rest uitsteekt qua prijsverschil, is haarverf van L’Oréal. In Nederland kost die 15,99 euro, terwijl Duitse klanten voor exact hetzelfde product nog geen vijf euro hoeven neer te leggen. Daarmee is het prijsverschil liefst 223 procent.
Ze sluit haar video af met een duidelijke boodschap: “Voor een maand aan verzorgingsproducten betaal ik hier 126,80 euro. In Duitsland betaal ik voor exact hetzelfde 51,19 euro. Daarom koop ik mijn cosmetica altijd in Duitsland. Denk goed na voordat je in Nederland boodschappen doet!”
Video raakt gevoelige snaar bij Nederlanders
De TikTok van Liz-Isabell is inmiddels bijna een miljoen keer bekeken. In de reacties stromen de berichten van Nederlandse gebruikers binnen die haar analyse herkennen én begrijpen. “Het verschil met zonnebrandcrème schokt me het meest,” reageert de Nederlandse Cas. Hij doelt op een spuitbus zonnebrand met factor 50 die bij Kruidvat 25,49 euro kost, terwijl die in Duitsland onder de 9 euro blijft.
Een ander schrijft: “Ik kom uit Nederland. Hopelijk begrijpen jullie nu waarom we zo vaak bij jullie in Duitsland winkelen.”
Een opvallende reactie komt van iemand die zelfs structureel de grens overgaat: “Ik neem elke maand de trein van Zwolle naar Gronau. Daar haal ik alles wat ik nodig heb. Zelfs als ik daar lunch in een goed restaurant, ben ik nog meer dan 100 euro goedkoper uit dan wanneer ik in Nederland winkel. Echt bizar.”
Niet iedereen kritisch: “We zijn een aanbiedingenland”
Toch zijn er ook reacties die proberen het prijsverschil in context te plaatsen. Zo wijst iemand erop dat Nederland bekendstaat als een ‘aanbiedingenland’. “Er zijn hier altijd kortingsacties zoals 1 + 1 gratis. Daardoor betaal je zelden de volle prijs, zeker niet bij drogisterijen.”
Die uitleg wordt ondersteund door de Consumentenbond. Woordvoerder Babs van der Staak zei eerder dat Nederlandse winkels bewust inzetten op acties om klanten te trekken. “Vooral bij bekende merken zie je veel bundelaanbiedingen, zoals 3 voor de prijs van 2. Dat maakt directe prijsvergelijkingen lastig.”
Toch nemen de cijfers in de video van Liz-Isabell weinig ruimte voor interpretatie over: zelfs mét aanbiedingen lijkt Nederland voor veel producten een stuk duurder uit te vallen.
Belasting speelt ook een rol
Naast het prijsbeleid van winkels speelt ook belasting een rol in de hogere Nederlandse prijzen. In Nederland betaal je over verzorgingsproducten 9 procent btw. In Duitsland ligt dat percentage op 7 procent, in België zelfs op 6 procent en in Frankrijk op slechts 5,5 procent. Dat verschil is merkbaar in het eindbedrag aan de kassa.
Toch verklaart de btw alleen een klein deel van het prijsverschil, zeker niet de extreme voorbeelden zoals de haarverf van L’Oréal of de zonnebrandcrème.
Prijsverschillen al langer bekend
De opmerkelijke video is niet het eerste signaal dat Nederlanders de grens oversteken om goedkoper uit te zijn. De Consumentenbond wees er eerder al op dat boodschappen in Duitsland gemiddeld 15 procent goedkoper zijn dan in Nederland. Ook België en Frankrijk komen voordeliger uit de bus, met prijsvoordelen van respectievelijk 12 en 20 procent.
Vooral A-merken zijn in Duitsland structureel voordeliger. Volgens onderzoek betaal je in Duitsland gemiddeld 25 procent minder voor grote merkproducten dan in Nederland. Denk aan merken als Nivea, Colgate, Pampers en L’Oréal.
Voor wie vlak bij de grens woont, loont het dus zeker de moeite om inkopen net over de grens te doen — zelfs met reiskosten meegerekend.
Structureel of incidenteel?
De video van Liz-Isabell roept ook vragen op: zijn deze prijsverschillen structureel of gaat het om momentopnames? Volgens prijsvergelijkingssites als Kieskeurig.nl en Consumentenbond-onderzoeken zijn de verschillen vrij constant. Zeker bij drogisterij-artikelen is Duitsland al jaren aanzienlijk goedkoper dan Nederland.
Toch moet erbij worden gezegd dat sommige producten in Nederland weer goedkoper zijn dan in andere landen. Denk bijvoorbeeld aan huismerken van supermarkten, seizoensproducten of bulkacties bij discounters als Lidl en Aldi.
Maar wie trouw is aan A-merken én veel verzorgingsproducten gebruikt, zal in Duitsland simpelweg voordeliger uit zijn.
Een nieuwe gewoonte voor vakantiegangers?
De video van de Duitse TikTokker zorgt niet alleen voor ophef, maar zet ook mensen aan het denken. Steeds meer Nederlanders kiezen er bewust voor om tijdens een weekendje weg of vakantie in Duitsland groot in te slaan. Ook bij Belgen groeit deze trend.
De tip van Liz-Isabell lijkt dan ook goed aan te slaan: “Koop je cosmetica in Duitsland. Je bent de helft goedkoper uit.”
@dailiz_drama Drogerie Preise 🇩🇪vs.🇳🇱 Der Unterschied ist wirklich enorm👀 Leider nicht nur bei Pflegeprodukten sondern auch bei Hygieneartikeln, sowie Tampons 👑 #netherlands #study #drogerie #kruidvat #rossmann #dm #equestrian #student