Connect with us

Economie

Johan Derksen (74) ernstig z!ek, gestopt met tv

Johan Derksen ontbrak vanavond aan de Vandaag Inside-tafel. De 74-jarige analist had griep. Zijn plaats werd ingenomen door Job Knoester, de strafrechtadvocaat die gewoonlijk als gast aan tafel zat.

Presentator Wilfred Genee kan zich niet herinneren dat Derksen “Twenty Years” ooit wegens z!ekte heeft afgezegd. Ook René van der Gijp, die al 14 jaar aan het project werkt, herinnert zich niets meer.

“Het is raar om hem niet aan te kondigen. Als hij de zwijgende meerderheid in Nederland niet wil aanspreken, moet hij wel erg z!ek zijn”, begon Genie. ,,een heel andere, bijzondere avond”, vult Chris Woerts aan.

Saillant: Gerald Roethof, ook strafrechtadvocaat, mengde zich vanavond in de discussie. Uitgerekend Knoster bekritiseerde vorige week zijn collega’s.

Toen Wilfred Genee in zijn eerste uitzending op Vandaag Inside aan Roethof vroeg of het goed met hem ging, zei Knoester: ,,een vervelende vraag.

Laten we het zo zeggen: hij heeft altijd een goed pak en kan natuurlijk goed praten. Ik denk wel dat als je hier aan tafel zit, je een paar dingen moet hebben: je moet welbespraakt zijn, je moet snel zijn, je moet snel zijn.

Hij heeft al die dingen, maar ik denk dat je ook de juiste chemie moet hebben. ”

Dirksen werd een jaar of vier geleden ook vermist, maar niet vanwege de griep. Bij een nachtelijke val liep Desno een lichte hersenschudding, een complexe armbreuk en meerdere verw0ndingen op.

Nog geen week later zat hij weer aan de onderhandelingstafel. Derksen verw0nderde zich vervolgens over de aandacht die aan zichzelf werd besteed.

,,Programma’s als VI moeten niet worden overschat. Wij zijn niet het hoofdprogramma op de hoofdzender. Toen viel er een heer van de trap en dat was wereldnieuws”, zei Dirksen destijds.

Hij noemde de aandacht “overdreven”. “Het leek erop dat er iets ernst!gs was gebeurd. Om 9.00 uur stond er een man met een telelens aan de deur van mijn elektricien. ”

In de uitzending van vanavond maakte premier Mark Rutte bekend dat hij een dag voor de Provinciale Statenverkiezingen aanschuift bij Vandaag Inside.
Wilfred

Rutte nam zelf een videoboodschap op waarin hij het nieuws bevestigde. ,,Ha Wilfred, dat heb ik nu al een paar keer gehoord dat ik niet bij je wil zitten.
Johan Derksen

Dit is echt onzin. Dit werkt echt goed voor mij. Ik heb het erg druk de komende weken, kan ik op maandag de 13e zijn? Heb je toevallig een stoel vrij? Dan kom ik graag langs. ”
Johan Derksen

Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee grapte toen dat anderen waren uitgenodigd. “We zeggen niemand af”, vervolgt analist René van der Gijp lachend.
Vandaag Inside

Gini bevestigde vervolgens de komst van Rutte. Hij verwacht dat Rutte naast Johan Derksen “heel stoer” zal zijn. Strafrechtadvocaat Job Nost, die donderdag te gast was, dacht dat Rutte “het goed zou doen”. “Het wordt goede tv”, zei Knoster.
Johan Derksen