-

Economie

Johan Derksen (74) ernstig z!ek, gestopt met tv

Johan Derksen ontbrak vanavond aan de Vandaag Inside-tafel. De 74-jarige analist had griep. Zijn plaats werd ingenomen door Job Knoester, de strafrechtadvocaat die gewoonlijk als gast aan tafel zat.

Presentator Wilfred Genee kan zich niet herinneren dat Derksen “Twenty Years” ooit wegens z!ekte heeft afgezegd. Ook René van der Gijp, die al 14 jaar aan het project werkt, herinnert zich niets meer.

“Het is raar om hem niet aan te kondigen. Als hij de zwijgende meerderheid in Nederland niet wil aanspreken, moet hij wel erg z!ek zijn”, begon Genie. ,,een heel andere, bijzondere avond”, vult Chris Woerts aan.

Saillant: Gerald Roethof, ook strafrechtadv0caat, mengde zich vanavond in de discussie. Uitgerekend Knoster bekritiseerde vorige week zijn collega’s.

Toen Wilfred Genee in zijn eerste uitzending op Vandaag Inside aan Roethof vroeg of het goed met hem ging, zei Knoester: ,,een vervelende vraag.

Laten we het zo zeggen: hij heeft altijd een goed pak en kan natuurlijk goed praten. Ik denk wel dat als je hier aan tafel zit, je een paar dingen moet hebben: je moet welbespraakt zijn, je moet snel zijn, je moet snel zijn.

Hij heeft al die dingen, maar ik denk dat je ook de juiste chemie moet hebben. ”

Dirksen werd een jaar of vier geleden ook vermist, maar niet vanwege de gr!ep. Bij een nachtelijke val liep Desno een lichte hersensch*dding, een complexe armbre*k en meerdere verw0ndingen op.

Nog geen week later zat hij weer aan de onderhandelingstafel. Derksen verw0nderde zich vervolgens over de aandacht die aan zichzelf werd besteed.

,,Programma’s als VI moeten niet worden overschat. Wij zijn niet het hoofdprogramma op de hoofdzender. Toen viel er een heer van de trap en dat was wereldnieuws”, zei Derksen destijds.

Hij noemde de aandacht “overdreven”. “Het leek erop dat er iets ernst!gs was gebeurd. Om 9.00 uur stond er een man met een telelens aan de deur van mijn elektricien. ”

In de uitzending van vanavond maakte premier Mark Rutte bekend dat hij een dag voor de Provinciale Statenverkiezingen aanschuift bij Vandaag Inside.
Wilfred

Rutte nam zelf een videoboodschap op waarin hij het nieuws bevestigde. ,,Ha Wilfred, dat heb ik nu al een paar keer gehoord dat ik niet bij je wil zitten.
Johan Derksen

Dit is echt onzin. Dit werkt echt goed voor mij. Ik heb het erg druk de komende weken, kan ik op maandag de 13e zijn? Heb je toevallig een stoel vrij? Dan kom ik graag langs. ”
Johan Derksen

Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee grapte toen dat anderen waren uitgenodigd. “We zeggen niemand af”, vervolgt analist René van der Gijp lachend.
Vandaag Inside

Gini bevestigde vervolgens de komst van Rutte. Hij verwacht dat Rutte naast Johan Derksen “heel stoer” zal zijn. Strafrechtadv0caat Job Nost, die donderdag te gast was, dacht dat Rutte “het goed zou doen”. “Het wordt goede tv”, zei Knoster.
Johan Derksen

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder