Connect with us

Economie

Iemand vermoordt massaal katten in Lelystad: ‘Kattenbeul actief’

In Lelystad heerst momenteel onrust onder de kattenbezitters. Er is namelijk een kattenbeul actief die meerdere katten heeft vermoord en verminkt.

Bewoners van de wijk waar de incidenten hebben plaatsgevonden zijn ervan overtuigd dat het om één dader gaat. Zo vertelt een bezorgde kattenbezitter:

“Ik ben er vrijwel zeker van dat het om één persoon gaat, die telkens terugkomt om weer een slachtoffer te maken. Het is toch verschrikkelijk dat je zo’n dierenbeul in je buurt hebt?”

Ook de politie heeft bevestigd dat er sprake is van meerdere incidenten waarbij katten zijn mishandeld. Het gaat om verminkingen en moorden die zijn gepleegd in de omgeving van de Kustrif, de Parkhaven en het Boswijkpad. De politie heeft nog geen verdachte(n) kunnen aanhouden en doet onderzoek naar de zaak.

De bewoners van Lelystad zijn geschrokken en maken zich zorgen om hun huisdieren. Een andere kattenbezitter vertelt: “Mijn kat komt normaal altijd ’s avonds binnen, maar ik durf haar nu niet meer naar buiten te laten. Het idee dat er een kattenbeul actief is, maakt me echt bang.”

De politie roept bewoners op om alert te zijn en verdachte situaties te melden. Ook adviseert de politie om katten ’s avonds binnen te houden.

Daarnaast doet de politie een dringend beroep op getuigen om zich te melden. Mogelijk hebben zij belangrijke informatie die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak.

Dierenmishandeling is een strafbaar feit en kan worden bestraft met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar. De politie neemt deze zaak dan ook uiterst serieus en doet er alles aan om de dader(s) op te sporen.

De bewoners van Lelystad hopen dat de dader snel gepakt wordt, zodat er een einde komt aan deze gruwelijke praktijken en zij hun huisdieren weer veilig buiten kunnen laten.