-

Economie

Iemand vermoordt massaal katten in Lelystad: ‘Kattenbeul actief’

In Lelystad heerst momenteel onrust onder de kattenbezitters. Er is namelijk een kattenbeul actief die meerdere katten heeft vermoord en verminkt.

Bewoners van de wijk waar de incidenten hebben plaatsgevonden zijn ervan overtuigd dat het om één dader gaat. Zo vertelt een bezorgde kattenbezitter:

“Ik ben er vrijwel zeker van dat het om één persoon gaat, die telkens terugkomt om weer een slachtoffer te maken. Het is toch verschrikkelijk dat je zo’n dierenbeul in je buurt hebt?”

Ook de politie heeft bevestigd dat er sprake is van meerdere incidenten waarbij katten zijn mishandeld. Het gaat om verminkingen en moorden die zijn gepleegd in de omgeving van de Kustrif, de Parkhaven en het Boswijkpad. De politie heeft nog geen verdachte(n) kunnen aanhouden en doet onderzoek naar de zaak.

De bewoners van Lelystad zijn geschrokken en maken zich zorgen om hun huisdieren. Een andere kattenbezitter vertelt: “Mijn kat komt normaal altijd ’s avonds binnen, maar ik durf haar nu niet meer naar buiten te laten. Het idee dat er een kattenbeul actief is, maakt me echt bang.”

De politie roept bewoners op om alert te zijn en verdachte situaties te melden. Ook adviseert de politie om katten ’s avonds binnen te houden.

Daarnaast doet de politie een dringend beroep op getuigen om zich te melden. Mogelijk hebben zij belangrijke informatie die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak.

Dierenmishandeling is een strafbaar feit en kan worden bestraft met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar. De politie neemt deze zaak dan ook uiterst serieus en doet er alles aan om de dader(s) op te sporen.

De bewoners van Lelystad hopen dat de dader snel gepakt wordt, zodat er een einde komt aan deze gruwelijke praktijken en zij hun huisdieren weer veilig buiten kunnen laten.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder