-

Economie

Extreem zeldzame witte walvis gespot voor kust van Australië.

Iedereen kent de wereldberoemde witte walvis, Moby Dick. Maar Moby was een fictieve walvis. We stellen je voor aan Migaloo, een echte spierwitte bultrug!

De majestueuze witte walvis, is tijdens zijn jaarlijkse migratie gespot voor de oostkust van Australië.

Migaloo is een van de om en bij de 35.000 bultruggen die de zware reis maakt van Antarctica naar de wateren bij Queensland. In verschillende inheemse talen betekent Migaloo ‘witte kerel’.

Nieuwe sighting!

Via de social media houden Great Barrier Reef Legacy en White Whale Research Center de fans op de hoogte van de avonturen van het dier.

Onlangs liet het centrum via Twitter weten: “Een witte walvis, wellicht Milagoo, is gespot langs de zuidkust van de NSW in noordelijke richting. We schatten dat hij binnenkort voorbij Sydney passeert en vanaf deze week woensdag langs Cape Byron.”

De eerste waarneming van Migaloo dateert van 1991. Sindsdien groeide het aantal fans gestaag. Toen hij indertijd geïdentificeerd werd, werd aangenomen dat hij de enige volledig witte walvis ter wereld was.

Het duurde tot 2011 tot er nog een ander wit exemplaar werd ontdekt. Tot op vandaag werden er drie tot vier volledig witte walvissen ontdekt.

Milagoo is in de dertig en zal wellicht ongeveer honderd jaar worden. Dat is de algemene levensverwachting van bultruggen.

Deel dit bericht als ook jij dit zo’n majestueus dier vindt!

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder