Connect with us

Economie

Extreem zeldzame witte walvis gespot voor kust van Australië.

Iedereen kent de wereldberoemde witte walvis, Moby Dick. Maar Moby was een fictieve walvis. We stellen je voor aan Migaloo, een echte spierwitte bultrug!

De majestueuze witte walvis, is tijdens zijn jaarlijkse migratie gespot voor de oostkust van Australië.

Migaloo is een van de om en bij de 35.000 bultruggen die de zware reis maakt van Antarctica naar de wateren bij Queensland. In verschillende inheemse talen betekent Migaloo ‘witte kerel’.

Nieuwe sighting!

Via de social media houden Great Barrier Reef Legacy en White Whale Research Center de fans op de hoogte van de avonturen van het dier.

Onlangs liet het centrum via Twitter weten: “Een witte walvis, wellicht Milagoo, is gespot langs de zuidkust van de NSW in noordelijke richting. We schatten dat hij binnenkort voorbij Sydney passeert en vanaf deze week woensdag langs Cape Byron.”

De eerste waarneming van Migaloo dateert van 1991. Sindsdien groeide het aantal fans gestaag. Toen hij indertijd geïdentificeerd werd, werd aangenomen dat hij de enige volledig witte walvis ter wereld was.

Het duurde tot 2011 tot er nog een ander wit exemplaar werd ontdekt. Tot op vandaag werden er drie tot vier volledig witte walvissen ontdekt.

Milagoo is in de dertig en zal wellicht ongeveer honderd jaar worden. Dat is de algemene levensverwachting van bultruggen.

Deel dit bericht als ook jij dit zo’n majestueus dier vindt!