-

Economie

Extreem zeldzame witte walvis gespot voor kust van Australië.

Iedereen kent de wereldberoemde witte walvis, Moby Dick. Maar Moby was een fictieve walvis. We stellen je voor aan Migaloo, een echte spierwitte bultrug!

De majestueuze witte walvis, is tijdens zijn jaarlijkse migratie gespot voor de oostkust van Australië.

Migaloo is een van de om en bij de 35.000 bultruggen die de zware reis maakt van Antarctica naar de wateren bij Queensland. In verschillende inheemse talen betekent Migaloo ‘witte kerel’.

Nieuwe sighting!

Via de social media houden Great Barrier Reef Legacy en White Whale Research Center de fans op de hoogte van de avonturen van het dier.

Onlangs liet het centrum via Twitter weten: “Een witte walvis, wellicht Milagoo, is gespot langs de zuidkust van de NSW in noordelijke richting. We schatten dat hij binnenkort voorbij Sydney passeert en vanaf deze week woensdag langs Cape Byron.”

De eerste waarneming van Migaloo dateert van 1991. Sindsdien groeide het aantal fans gestaag. Toen hij indertijd geïdentificeerd werd, werd aangenomen dat hij de enige volledig witte walvis ter wereld was.

Het duurde tot 2011 tot er nog een ander wit exemplaar werd ontdekt. Tot op vandaag werden er drie tot vier volledig witte walvissen ontdekt.

Milagoo is in de dertig en zal wellicht ongeveer honderd jaar worden. Dat is de algemene levensverwachting van bultruggen.

Deel dit bericht als ook jij dit zo’n majestueus dier vindt!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder