Connect with us

Economie

Ali B reageert op vervolging: ‘Verbaast mij enorm’

Ali B reageert op het nieuws dat hij wordt vervolgd voor drie zedenfeiten, terwijl één zaak tegen hem is geseponeerd. De rapper en mediapersoonlijkheid werd beschuldigd van drie verkrachtingen en een aanranding.

Hij is opgelucht dat de zaak waarbij geen strafbare feiten werden geconstateerd, is geseponeerd. Hij is echter “enorm verbaasd” over de andere zaken waarvoor hij zich wel voor de rechter moet verantwoorden.

Ali B’s advocaat heeft benadrukt dat zijn cliënt zijn onschuld blijft volhouden en dat hij zich zal blijven verdedigen tegen de aantijgingen.

De zanger suggereert dat de beslissing om hem te vervolgen voor de andere zedenfeiten werd ingegeven door druk van de publieke opinie.

Hij heeft de afgelopen 14 maanden geprobeerd om snelheid te krijgen in het onderzoek en vroeg om duidelijkheid, maar deze werd niet beantwoord.

Ali B heeft ook mediationgesprekken aangevraagd met de vrouwen die aangifte hebben gedaan. Deze gesprekken zijn momenteel aan de gang en worden als zeer waardevol beschouwd.

Hij heeft het OM verzocht deze gesprekken af te wachten voordat er vervolgstappen worden genomen. De zanger noemt het “onbegrijpelijk” dat het OM ervoor heeft gekozen om deze gesprekken niet af te wachten, vooral omdat ze binnenkort zouden worden afgerond.

De verdenkingen hebben betrekking op feiten die zouden zijn gepleegd in 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland. Eén van de drie feiten is “Voice-gerelateerd”.

Het is niet duidelijk om welke feiten het precies gaat en wie de slachtoffers zijn. Ali B heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is en dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd.

De zaak heeft veel media-aandacht gekregen sinds de beschuldigingen tegen Ali B naar buiten kwamen. De rapper heeft de beschuldigingen altijd ontkend en is blij dat een zaak tegen hem is geseponeerd. Hij blijft zich echter verdedigen tegen de andere aantijgingen en hoopt dat de mediationgesprekken een positieve bijdrage zullen leveren aan de zaak.