Connect with us

Nieuwste

Aangifte tegen studenten: kopen ganzen om in kamers eerstejaars te poepen

De Ganzenbescherming Nederland gaat aangifte doen tegen studenten in Groningen die twee ganzen vasthielden in een studentenhuis. De ganzenbeschermer Trizin Hof zegt: “Zijn ze helemaal gek geworden?”

Hof vervolgt: “Ik hoef niet te weten hoe studenten een grap uithalen met ganzen, waarbij ook nog een hakenkruis op de muur staat. Dat mogen ze aan de rechter uitleggen. Ik ben ontgoocheld en verbaasd dat ze menen dieren te kunnen uitbuiten voor hun egoïstische plezier. Het gaat om levende wezens hè. Echt, dit gaat alle, alle ethische regels te boven.”

Stadsblog Sikkom kreeg een foto van een gans en een hakenkruis. Het ging om een kamer in het Vindicatstudentenhuis.

Marian Ubels van de Dierenambulance onthult: “Je weet niet wat je aantreft als je berichten hoort over een gans in combinatie met een hakenkruis. Er deed niemand open, tot ik contact had met de baas van Vindicat en dreigde de politie te bellen.”

De vogels zaten volgens haar in een kast. “Ze zijn in juli uit het ei gekomen, hoorde ik van de boer die het ganzenkoppel vorige week aan een student van Vindicat verkocht. Ze zijn nu nog steeds paniekerig en de veren van het vrouwtje zijn beschadigd.” Ubels gaat verder: “Hij wilde die ganzen los laten lopen in de kamers van de eerstejaars, zodat ze daar alles onder scheten. Hoe meer poep, hoe grappiger.”