Connect with us

Nieuwste

6 bizarre manieren om rijk te worden: ‘Verhuur een geit’

Iedereen droomt ervan om rijk te worden. Maar nog geen halve procent van de wereldbevolking mag zich miljonair noemen. Doorgaans zijn het erfenissen, slimme beleggingen en topbedrijven die voor een berg geld zorgen, maar er zijn altijd enkele mensen die inventiever uit de hoek komen.

Het mag duidelijk zijn dat geld niet gelukkig maakt. Maar deze zes bizarre manieren om stinkend rijk te worden, moet je echt gelezen hebben.

Een honkbal vangen

Op het legendarische ogenblik op de juiste plaats zijn, is soms voldoende om rijk te worden. Vraag dat maar aan de Amerikaan Philip Ozersky. Hij zat op 27 september 1998 in het publiek toen slagman Mark McGwire van de St. Louis Cardinals zijn zeventigste homerun van het seizoen sloeg.

Ozersky ving de bal en verkocht hem drie maanden later voor een slordige 3,5 miljoen dollar op een veiling.

Videogames

Kuro Takhasomi is het levende bewijs dat je ook met videogames bergen geld kunt verdienen. In twee jaar tijd verdiende hij 3,5 miljoen dollar door in het DOTA2-team van Duitsland te gamen.

DOTA 2 is een online spelletje met verschillende personen. De spelers moeten de basis van hun tegenstrevers vernietigen en tegelijk ook hun eigen basis verdedigen.

Doggles

Tijdens een zomerdag ontdekte Roni Di Lullo dat haar hond geen frisbee kon vangen. De reden? De zon scheen in zijn oogjes. Daarom vond ze de hondenbril of Doggles uit. Nu verkoopt ze ieder jaar voor meer dan 3 miljoen dollar aan hondenbrillen.

Neem een steen als huisdier

Gary Dahl bedacht een stenen huisdier. Het hoeft niet uitgelaten te worden en heeft geen eten nodig. Blijkbaar leverde hem dat bergen geld op. Het stenen huisdier blijft ook altijd leven. In 1975 begon Gary met de verkoop van stenen huisdieren. Iedere steen verkocht hij met een winstmarge van een dollar. Binnen een jaar had hij ruim een miljoen steentjes verkocht.

Een geit verhuren

Geitenverhuurders kunnen goed boeren. Ze halen makkelijk 600.000 dollar per jaar binnen? Hoe doen ze dat dan? Geiten bleken een milieuvriendelijk en economisch middel om ongewenste onkruiden en planten te verwijderen. Een geit huren kost blijkbaar tussen de 400 en 800 per hectare.

Reageren op brieven van de kerstman

In 2001 begon Bryan Reese met Santamail.org. Dat is het fictieve mailadres van de kerstman op de Noordpool. Reese antwoordde met gepersonaliseerde brieven. Dat deed hij voor een klein bedrag. De ondernemer slaagde erin om twee bedrijven op de beurs te lanceren. Drie andere verkocht hij en verder heeft hij nog vier patenten die veel geld opbrengen.