-

Nederland

Zo gaat het met prinses Beatrix na zwaar ongeluk

Het ongeluk gebeurde in een klein hoekje, dat geldt ook voor het Legioen van Oranje. Prinses Beatrix heeft afgelopen vrijdag haar pols gebroken tijdens het skiën. Ze herstelt nu thuis van een operatie.

Beatrix brak haar pols tijdens een skivakantie We weten al dat prinses Beatrix een fervent skiër is. Ondanks haar hoge leeftijd van 85 jaar plaatst de prinses nog steeds graag latten op hellingen in Oostenrijk, wat ze onveilig maakt. Elk jaar doet de prinses met haar gezin mee aan wintersport in Lech, maar afgelopen weekend was het resultaat onverwacht: ze viel en brak haar pols. Waar het ongeluk precies gebeurde is niet bekend, maar zeker is dat ze direct geopereerd moest worden.

Inmiddels is ze weer terug in Nederland en binnenkort gaan haar kleinkinderen op bezoek bij hun ‘Ama’ (zoals ze hun oma Beatrix liefkozend noemen) om de zieken te zien. Gelukkig is Beatrix er volgens de RVD “goed aan toe”. Ze zal bijkomen in haar huis in Kasteel Drakensteyn in de Lage Vuursche. Daartoe moesten enkele afspraken worden verzet, zoals bezoeken aan het Royal Veterans’ Home en het Brownback Museum ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het leger. Dit bezoek zal op een latere datum plaatsvinden.

Nederland

Maxime Meiland ziet zich geconfronteerd met aanzienlijke financiële uitdagingen: ‘Niemand lijkt bereid die grot voor 2,2 miljoen euro te kopen!’

Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer besloten eerder dit jaar een villa te verwerven met een aanzienlijke prijskaart van maar liefst 2,2 miljoen euro.

Echter, nog geen jaar later blijkt dat het huis behoorlijk wat gebreken vertoont en een energielabel G heeft.

Dit label, waarbij ‘G’ staat voor ‘Grot’, werd onthuld door tv-makelaar Alex van Keulen in RTL Boulevard.

Alex legde uit: “Er zijn ook huizen te koop voor dezelfde prijs, maar met een energielabel A. Ja, G staat echt voor grot. Dat betekent dat je constant moet blijven verwarmen.

Het aanbrengen van muurisolatie in zo’n woning is een kostbare zaak, denk aan meer dan 100 duizend euro om dit te herstellen. Ik wens ze veel succes, maar ik heb het gevoel dat deze woning nog wel even te koop zal blijven staan.”

Ondertussen blijkt dat Maxime en Leroy recentelijk twee aangrenzende percelen hebben verworven om twee afzonderlijke huizen te laten bouwen.
Maxime Meiland

De exacte plannen zijn nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat ze niet samen onder één dak willen wonen, maar naast elkaar.

De bouwwerkzaamheden moeten nog van start gaan, en zelfs de eerste heipaal is nog niet de grond in gegaan. Maxime heeft echter dringend tijd nodig om haar villa te verkopen, gezien de maandelijkse hypotheeklasten van 14.000 euro en de oplopende stookkosten nu de winter nadert.
Maxime Meiland
Het komt vaak voor dat huizen met een energielabel en prijsklasse als deze jarenlang te koop blijven staan. Gedurende deze periode blijven de kosten opstapelen voor Maxime en Leroy. Hopelijk kunnen Martien en Erica bijspringen in geval van nood.

Lees verder