-

Nieuwste

Vreselijk ongeluk: vader en baby sterven, moeder is hersendood

Een vader (48 jaar oud) en een vier maanden oude baby zijn afgelopen maandag omgekomen bij een zeer tragisch auto-ongeluk in Brussel. De moeder zat ook in de auto, hersendood. De andere twee kinderen in het gezin waren wees.

Er ging maandag rond 15.30 uur iets helemaal mis toen op de E40 rond 15.30 uur een bestelauto in aanrijding kwam met een personenauto. Er was een liedje van de Belgische Special Forces in het busje. In de bus zaten vader, moeder en twee kinderen.

Een woordvoerder van de brandweer zei: “In het ene voertuig liep één persoon lichte verwondingen op, maar in het andere voertuig moesten we drie inzittenden – twee volwassenen en een kind – ter plaatse behandelen.”

De vier maanden oude baby en zijn vader zijn eergisteren in het ziekenhuis overleden. De moeder van de baby, een 36-jarige vrouw uit Brussel, werd hersendood verklaard. Een van de achtergelaten kinderen zat ook in de auto en raakte gewond. Het andere kind was op school toen het incident plaatsvond.

Op het moment van het incident reed de bus met een snelheid van slechts 40 kilometer per uur. Uit het onderzoek bleek dat de auto voor het ongeval vele malen de vluchtstrook op was gereden vanwege carrosserieproblemen. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt onderzocht.

De ouders blijven achter met twee kinderen: een peuter, die bij het ongeval betrokken was maar niet gewond raakte, en een ouder kind. “Slachtofferhulpdiensten doen er alles aan om het kind op te vangen”, aldus de AFP.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder