Connect with us

Nieuwste

Vreselijk ongeluk: vader en baby sterven, moeder is hersendood

Een vader (48 jaar oud) en een vier maanden oude baby zijn afgelopen maandag omgekomen bij een zeer tragisch auto-ongeluk in Brussel. De moeder zat ook in de auto, hersendood. De andere twee kinderen in het gezin waren wees.

Er ging maandag rond 15.30 uur iets helemaal mis toen op de E40 rond 15.30 uur een bestelauto in aanrijding kwam met een personenauto. Er was een liedje van de Belgische Special Forces in het busje. In de bus zaten vader, moeder en twee kinderen.

Een woordvoerder van de brandweer zei: “In het ene voertuig liep één persoon lichte verwondingen op, maar in het andere voertuig moesten we drie inzittenden – twee volwassenen en een kind – ter plaatse behandelen.”

De vier maanden oude baby en zijn vader zijn eergisteren in het ziekenhuis overleden. De moeder van de baby, een 36-jarige vrouw uit Brussel, werd hersendood verklaard. Een van de achtergelaten kinderen zat ook in de auto en raakte gewond. Het andere kind was op school toen het incident plaatsvond.

Op het moment van het incident reed de bus met een snelheid van slechts 40 kilometer per uur. Uit het onderzoek bleek dat de auto voor het ongeval vele malen de vluchtstrook op was gereden vanwege carrosserieproblemen. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt onderzocht.

De ouders blijven achter met twee kinderen: een peuter, die bij het ongeval betrokken was maar niet gewond raakte, en een ouder kind. “Slachtofferhulpdiensten doen er alles aan om het kind op te vangen”, aldus de AFP.