Connect with us

Nieuwste

Kind (8) uit stadion PEC Zwolle gezet na gooien beker: ‘Zat te huilen’

Vrijdagavond moest de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Dordrecht stilgelegd worden omdat er een beker op het veld werd gegooid.

De dader was een kind van acht jaar oud. Hij werd samen met zijn vader uit het stadion gezet. Omdat er niemand gewond raakte, kon het duel daarna gewoon verder.

PEC Zwolle stond op dat moment 1-0 voor. De ploeg promoveerde vorige week al naar de Eredivisie.

De club geeft mee dat er komende week een gesprek zal plaatsvinden met de vader en het kind.

Algemeen directeur Xander Czaikowski zegt dat hij het zuur vindt dat de dader een jongetje van amper acht jaar oud is.

“Maar de procedure is ook in dit geval heel strikt: je moet degene die iets op het veld gooit het stadion uit begeleiden. Dus toen wij zagen dat het een kind was, hebben we hem en zijn vader vriendelijk verzocht om met ons mee te lopen.”

Czaikowski vervolgt: “Het jongetje was natuurlijk heel erg geschrokken en zat te huilen. Hij snapt misschien niet eens precies wat-ie doet en kent de regels misschien ook niet. Alleen wij hebben regels vanuit de KNVB meegekregen en daar moeten wij naar handelen. Zijn vader had er ook begrip voor.”

Volgens de algemeen directeur was coulantie geen optie. “Dan krijg je in de toekomst misschien weer andere kinderen die iets op het veld gooien.”

“Dat heb je ook gezien toen bij Oranje de kinderen het veld opgingen om op handtekeningen te jagen. Wellicht kunnen we coulanter zijn in de strafmaat, maar we konden hem niet terug de tribune op laten.”

Later diezelfde avond moest ook het duel tussen MVV en Jong AZ worden stilgelegd. Bij het vieren van de 2-1 voorsprong, zeven minuten voor tijd, kreeg verdediger Finn Stam een beker bier over zich heen. De scheidsrechter stuurde beide teams meteen naar de kleedkamer.