-

Nieuwste

Kind (8) uit stadion PEC Zwolle gezet na gooien beker: ‘Zat te huilen’

Vrijdagavond moest de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Dordrecht stilgelegd worden omdat er een beker op het veld werd gegooid.

De dader was een kind van acht jaar oud. Hij werd samen met zijn vader uit het stadion gezet. Omdat er niemand gewond raakte, kon het duel daarna gewoon verder.

PEC Zwolle stond op dat moment 1-0 voor. De ploeg promoveerde vorige week al naar de Eredivisie.

De club geeft mee dat er komende week een gesprek zal plaatsvinden met de vader en het kind.

Algemeen directeur Xander Czaikowski zegt dat hij het zuur vindt dat de dader een jongetje van amper acht jaar oud is.

“Maar de procedure is ook in dit geval heel strikt: je moet degene die iets op het veld gooit het stadion uit begeleiden. Dus toen wij zagen dat het een kind was, hebben we hem en zijn vader vriendelijk verzocht om met ons mee te lopen.”

Czaikowski vervolgt: “Het jongetje was natuurlijk heel erg geschrokken en zat te huilen. Hij snapt misschien niet eens precies wat-ie doet en kent de regels misschien ook niet. Alleen wij hebben regels vanuit de KNVB meegekregen en daar moeten wij naar handelen. Zijn vader had er ook begrip voor.”

Volgens de algemeen directeur was coulantie geen optie. “Dan krijg je in de toekomst misschien weer andere kinderen die iets op het veld gooien.”

“Dat heb je ook gezien toen bij Oranje de kinderen het veld opgingen om op handtekeningen te jagen. Wellicht kunnen we coulanter zijn in de strafmaat, maar we konden hem niet terug de tribune op laten.”

Later diezelfde avond moest ook het duel tussen MVV en Jong AZ worden stilgelegd. Bij het vieren van de 2-1 voorsprong, zeven minuten voor tijd, kreeg verdediger Finn Stam een beker bier over zich heen. De scheidsrechter stuurde beide teams meteen naar de kleedkamer.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder