Connect with us

Nieuwste

Politie houdt Smart staande die met slakkengang caravan trekt op snelweg

Op de A4 bij Den Haag zag de verkeerspolitie een opmerkelijke combinatie over de snelweg kruipen: een Smart met daarachter een enorme caravan. De kleine auto had alle moeite van de wereld om het gevaarte te trekken. Ze reden met een slakkengangetje over de snelweg.

Volgens de politie reed de Smart met om en bij de 60 kilometer per uur over de snelweg. “Nadat we de combinatie naar een veilige plek hadden gedirigeerd konden we de bestuurder vertellen dat de trekhaak op deze Smart, niet bedoeld is voor een caravan. Deze is alleen bedoeld voor een fietsenrek of iets dergelijks”, laat de politie weten.

De politie vroeg de bestuurder om de caravan af te koppelen en een geschikte wagen te regelen. Verder was ook de losbreekreminrichting niet in orde en had de caravan een gladde band.