-

Nieuwste

Jongen (8) kwam huilend thuis en was de enige in de klas die niet welkom was op het verjaardagsfeestje

Een moeder uit het Verenigd Koninkrijk is diepbedroefd nadat haar achtjarige zoontje als enige in zijn klas niet welkom was op een verjaardagsfeestje.

Het kind kwam huilend thuis en vertelde zijn moeder dat hij niet had mogen komen, terwijl alle andere klasgenoten wel een uitnodiging hadden ontvangen.

De moeder deelde haar verhaal op het populaire Reddit-forum, waar ze haar frustrat!e en verdriet uitte over de situatie.

Ze legde uit dat de jarige uitnodigingen had gestuurd naar de hele klas, maar haar zoon had er geen ontvangen.

Het verjaardagskind vertelde haar zoon zelfs lachend dat hij niet op de gastenlijst stond. Hoewel de kinderen normaal gesproken geen problemen met elkaar hebben, gedroeg de jarige zich gemeen tegenover haar zoon in aanwezigheid van zijn vrienden.

Hoewel de moeder begrijpt dat het de keuze is van de jarige om te bepalen wie hij uitnodigt voor zijn feestje, vindt ze het wel vervelend dat haar zoon als enige werd buitengesloten.

Vooral omdat het de hele klas was en de andere klasgenoten getu!ge waren van het voorval.

De moeder benadrukte dat haar zoon absoluut lief is en dat ze bang is dat dit soort situaties vaker zullen voorkomen nu hij buitengesloten is.

Ze voelt zich verdrietig en bezorgd om haar zoon, die zo’n pijnlijke ervaring heeft gehad.

Het is hartverscheurend om te horen dat een kind zich buitengesloten en afgewezen voelt, vooral op zo’n jonge leeftijd.

Het kan diepe emotionele l!ttekens achterlaten en het zelfvertrouwen van het kind aantasten. Als ouders is het belangrijk om steun en troost te bieden aan onze kinderen in dergelijke situaties.

Het is mogelijk dat er verschillende redenen zijn waarom de moeder haar zoon niet op de gastenlijst van het verjaardagsfeestje zag staan.

Misschien was er sprake van een misverstand of is er iets anders aan de hand. Het zou de moeite waard zijn om hierover een gesprek aan te gaan met de ouders van de jarige om de situatie op te helderen en te begrijpen waarom haar zoon niet werd uitgenodigd.

Daarnaast is het van belang om de veerkracht en het zelfvertrouwen van het kind te versterken.

Het is essentieel dat hij beseft dat hij waardevol is en dat zijn eigenwaarde niet afhangt van uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes.

Door hem te ondersteunen en te omringen met liefde en positieve ervaringen, kan hij sterker worden en beter omgaan met toekomstige situaties waarin hij zich buitengesloten voelt.

Het is ook belangrijk om dit voorval te bespreken met de leerkracht van de klas, zodat hij of zij op de hoogte is van de situatie en passende maatregelen kan nemen om een inclusieve omgeving te creëren waarin alle kinderen zich gewaardeerd en geaccepteerd voelen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder