Connect with us

Nieuwste

Bizar gerucht: ‘Prinses Amalia gaat troonsafstand doen’

Niet alleen in Nederland is er grote bezorgdheid omwille van de bedreigingen aan het adres van prinses Amalia. Ook in Duitsland is het onderwerp van gesprek. Naar verluidt is Amalia nog altijd samen met haar Duitse vriend Isebrand. In Duitsland gaat het gerucht dat de prinses vanwege haar relatie afstand zou willen doen van de troon.

In de geschiedenis gebeurde dat maar zelden. Zo nam de Engelse koning Edward in 1936 afstand van de troon om samen te kunnen zijn met de Amerikaanse actrice Wallis Simpson. Dat was indertijd een enorm schandaal. De Duitse media suggereren dat in Nederland weleens hetzelfde zou kunnen gebeuren.

Dat meldt de Duitse website VIP. De prinses en Isebrand vormen een setje sinds de zomer van 2021 en hij is precies wat ze nodig heeft. De voorbije maanden is de jongeman wellicht een grote steun geweest voor Amalia.

In Sint Maarten onthulde de prinses dat de bedreigingen een enorme impact op haar leven hebben. “Ik ga er heel eerlijk in zijn, dat ik het nog steeds heel erg moeilijk heb. Ik mis het normale leven, het leven van een student. Door een straat kunnen lopen en naar een winkel kunnen gaan.”

Daarom zijn de mensen die haar volop steunen des te belangrijker. Zoals andere jonge vrouwen kan Amalia echter niet altijd vrije beslissingen nemen over relaties. De prinses heeft immers goedkeuring nodig om te trouwen. En als ze die niet krijgt en ze zou toch trouwen, heeft ze geen recht meer op de troon.

De Duitse website schrijft: “Maar misschien vraagt ​​Amalia zich ook af: waar doe ik dit allemaal voor? In Nederland bevindt het koningshuis zich in een vertrouwenscrisis – de populariteitscijfers dalen. Er kan dus meer dan één reden zijn voor de kroonprinses om een ​​ander pad te volgen dan haar voorouders.”

Bron: VIP