Connect with us

Nieuwste

Rechter zegt kankerpatiënt dat hij zich moet schamen omdat hij gras niet maaide

Tussen een rechter en een 72-jarige man met kanker vond een schokkend incident plaats. De rechter ging zwaar tekeer tegen de man omdat hij zijn tuin niet goed had onderhouden.

Burhan Chowdhury (72) had last van ademhalingsproblemen toen hij via Zoom voor de rechtbank van Michigan moest verschijnen. Hij vertelde aan de rechter dat hij te zwak was om het gras van zijn overwoekerde tuin te maaien.

Maar de rechter toonde geen medeleven. Rechter Alexis Krot zei de man dat hij zich moest schamen en dat zijn tuin zich in een totaal ongepaste toestand bevond.

Chowdhury verdedigde zich: “Ik ben een kankerpatiënt. Heel oud, mevrouw. En ik ben een kankerpatiënt. Ik was toen erg zwak.” De arme man legde uit dat hij simpelweg niet in staat was om zijn tuin te onderhouden. Krot antwoordde: “U zou zich moeten schamen. Als ik u hiervoor gevangenisstraf zou kunnen geven, zou ik dat doen.”

Boete

De rechter gaf de man uiteindelijk een boete van 100 dollar en snauwde hem nog toe: “U moet dat schoonmaken. Dit is totaal ongepast.”

Zoon Shibbir Chowdhury (33) was getuige van het gesprek en is niet te spreken over de houding van de rechter. Zijn vader kreeg in 2019 de diagnose van lymfeklierkanker. Niemand had verwacht dat de rechter zo empathisch en ronduit gemeen zou reageren.