Connect with us

Nieuwste

Bram (4) doodgereden, moeder liet 18-jarige zoon zonder rijbewijs vaker rijden

Het OM eist tegen de ondertussen 21-jarige Sem B., verdacht van het doodrijden van de 4-jarige Bram, een maand voorwaardelijke hechtenis, een geldboete van 1.000 euro en twee maanden rijontzegging. Sem B. wordt verdacht van het doodrijden van de kleuter in februari 2021. De jongen was in een woonwijk op de straat aan het spelen toen hij werd aangereden. De hulpdiensten arriveerden te laat en het kind overleed enige tijd later.

De verdachte had geen rijbewijs. Een jaar eerder was hij al eens veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs. De rechter gaf te kennen: “De strafbeschikking heeft kennelijk geen indruk gemaakt.”

Ook de moeder van Sem, Carita R., wordt vervolgd omdat ze haar zoon liet rijden zonder rijbewijs. Dat stond ze wel vaker toe. Ook haar hangt een boete van 1.000 euro en een rijontzegging van 2 maanden boven het hoofd.

De moeder verklaarde dat ze toen terugkwamen van Groningen. “Halverwege zijn we gewisseld en heeft Sem gereden naar mijn vriendin in Hoogezand. Dat ging goed. Beheerst en rustig.” Bram was die dag tussen geparkeerde auto’s aan het spelen en stak de weg over. Sem kon niet op tijd remmen en reed de jongen aan.