Connect with us

Nieuwste

Amerikaans leger ziet nog eens ruim 500 ufo’s vliegen

Sinds de langverwachte publicatie anderhalf jaar geleden van het ufo-rapport registreerde het Amerikaanse leger nog eens honderden gevallen. Dat staat te lezen in een nieuw verslag dat aan het Congres is overgemaakt.

In 2021 ging het nog om 144 waarnemingen van ongeïdentificeerde, vliegende objecten. Ondertussen heeft de directeur van de Nationale Inlichtingendiensten het over 510 gevallen.

De meldingen zijn veelal waargenomen door piloten van de luchtmacht en de marine. De helft van die meldingen zou niet bijzonder zijn en toe te schrijven zijn aan menselijke activiteit. Denk aan ballonnen of drones.

Een groot deel blijft echter niet te verklaren. Dat baart de NASA, de inlichtingendiensten en het Pentagon grote zorgen. Niet zozeer omdat het om buitenaards leven zou gaan, maar wel om mogelijke spionage van buitenlandse mogendheden. Geen enkele melding wordt vooralsnog concreet in verband gebracht met buitenaards leven.