Connect with us

Nieuwste

Zware crisis bij Twitter: personeel moet zelf wc-papier meenemen

Volgens Elon Musk staat Twitter er financieel zo slecht voor dat hij deze week als een gek in de kosten moest snijden. De nieuwe baas zette enkele contracten met schoonmaakbedrijven stop. Daardoor moeten werknemers soms hun eigen wc-papier meenemen.

De kosten waren volgens Musk zo hoog dat het bedrijf volgend jaar bijna 3 miljard verlies zou gaan maken. Daarom moest hij naar eigen zeggen rigoureus in de kosten snijden.

Musk liet op kerstavond zelfs een van de datacenters van Twitter in Sacramento platleggen. Medewerkers waren bang dat dit tot grote problemen zou leiden. Kostenbesparing had een hogere prioriteit.

Woensdag werd Twitter getroffen door een wereldwijde storing. Het is niet geweten of de oorzaak gelegen was in de sluiting van het datacenter. Volgens medewerkers had het stilgelegde datacenter de storing wel minstens kunnen voorkomen.

Verder betaalt het social mediabedrijf ook niet meer voor schoonmaak- en beveiligingsdiensten. Medewerkers kregen de opdracht om overeenkomst simpelweg te beëindigen of opnieuw te onderhandelen.