-

Nieuwste

De Haagse oliebol die je moet proeven: espresso martini-stijl!

De espresso-martini-oliebol verkoopt als zoete broodjes. Tom Commers van De Oliebollen Expert in Den Haag vertelt: “Mensen rijden om voor deze speciale oliebol.” De man kreeg nationale aandacht met zijn speciale en licht alcoholische zoetigheid. Tom grapt: “Na zes Esmabollen kun je beter niet meer in de auto stappen.”

Commers is een groot fan van de espresso-martini, momenteel de populairste cocktail. Het idee om een variant van de cocktail te maken met oliebollen ontstond snel. De Esmabol, zoals de nieuwe oliebol is genoemd, bevat een scheutje koffielikeur en een vleugje wodka van Van Kleef in een crème die wordt uitgesmeerd in het midden van de oliebol. Bovenop zit nog een klein pipetje met likeur. Nadat Commers een filmpje op Instagram had geplaatst, werd het nieuws door diverse media opgepikt. “Ik werd zelfs door de Linda gebeld”, zegt hij. “Hartstikke leuk.”

Lekker uit de bol

Voor oud en nieuw heeft hij voldoende koffielikeur en wodka ingeslagen om aan de vraag te voldoen. Hij heeft een kraam op de Vestaweg op de Binckhorst en bezorgt ook oliebollen aan huis in de regio en in Amsterdam. De oliebollen worden geleverd in een tas met de tekst “Vanavond ga ik lekker uit mijn bol”.

40.000 oliebollen

Commers begon in 2020 met het maken van oliebollen. In de zomer runt hij strandtent Indigo aan het Zwarte Pad. Het begon klein in de voetbalkantine van VV Wilhelmus, maar is nu professioneler. Hij huurt een eigen keuken aan de Westvlietweg en rolt nu 40.000 oliebollen machinaal in plaats van 15.000 met de hand. Naast de Esmabol zijn ook de karamelzeezoutoliebol, de sinaasappel-limoncello-oliebol met een vleugje goud en de discobol (een ode aan kleurrijke personen) populair. Sjoerd van Schuylenburch, voormalig nachtburgemeester van Den Haag en bekend als dj Sunny Sjoerd, helpt mee in de kraam.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder