-

Nieuwste

Woede om huwelijk Guus Meeuwis: ‘Uitzondering gevraagd’

Hoewel Guus Meeuwis en Manon maanden terug in het huwelijksbootje stapten, is er alsnog kritiek ontstaan op de bruiloft. Het enorme feest ging door in Portugal, maar kort daarvoor waren ze al voor de wet getrouwd in het Paleis Raadhuis in Tilburg. Tilburgers reageren woedend.

Kim uit Tilburg klaagt in het Brabants Dagblad dat het koppel op deze speciale locatie mocht trouwen. Voor andere stellen is dat vanwege verbouwingen niet mogelijk. “Waarom mag hij wel in het paleisje trouwen en tientallen andere bruidsparen met mij niet?”, vraagt ze zich hardop af. En dat burgemeester Theo Weterings hen in de echt verbond, maakt de situatie nog erger. “Als rasechte Tilburger ben ik teleurgesteld als de burgervader meet met twee maten.”

Van geen kwaad bewust

Meeuwis ziet er geen graten in. Het koppel verloofde zich in augustus 2019, maar daarna moesten ze de bruiloft herhaaldelijk uitstellen vanwege corona. Deze zomer was het dan eindelijk zover. “We hebben in 2019 de burgemeester gevraagd om ons te trouwen voor de wet. We wisten dat hij dat niet vaak meer doet en hebben hem verzocht een uitzondering te maken”, vertelt de zanger aan Shownieuws.

Guus vervolgt: “Na een leuk voorgesprek wees de burgemeester ons op de mooie, intieme trouwzaal in het Paleis Raadhuis. Hij vertelde ook over de huidige verbouwing en de bijkomende geluidsoverlast. Dat was voor ons geen bezwaar omdat we het graag short and sweet wilden houden met enkel twee getuigen. We hebben nooit vernomen dat andere stellen er dit jaar niet mochten trouwen. Of dat het afgeraden werd vanuit de gemeente. We snappen de teleurstelling dat ’Kim’ en andere bruidsparen deze kans niet hebben gekregen.”

Een woordvoerder geeft toe dat er veel aanvragen zijn om op deze locatie te trouwen. Meeuwis kreeg volgens de woordvoerder een uitzondering vanwege zijn grote verdiensten voor de stad.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manon Meeuwis (@manon.meeuwis)

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder