-

Nieuwste

PvdD pleit voor mensvrije gebieden waar wolven gang kunnen gaan

Als het van de PvdD afhangt komen er mensvrije gebieden waar wolven vrij kunnen rondstruinen. Kamerlid Leonie Vestering wil er ook sancties aan verbinden als mensen de regels overtreden. “En niet voor de dieren die daar leven. Het is hun huis.”

In de Tweede Kamer vond woensdagavond een debat plaats over de terugkeer van de wolf. Minister Christianne van der Wal van Natuur zegt dat er dillema’s ontstaan nu het dier in verschillende provincies terug is opgedoken. Enerzijds is dit natuurlijk een verrijking van de biodiversiteit. Anderzijds is er ook schade voor de landbouw, waarbij dieren worden aangevallen en verscheurd. Uit voorzorg blijven landbouwdieren daarom langer opstal, terwijl het beter is om ze precies sneller in de weide te laten lopen. Ook zijn er signalen dat bepaalde wolven niet meer zo mensenschuw zijn en dat zou voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Mensvrije gebieden

Nu pleit de dierenpartij voor mensvrije gebieden waar de wolf vrij zijn gangetje kan gaan. Kamerlid Vestering spreekt van een heuse heksenjacht tegen wolven. Ook wil de partij niet dat er de komende tijd met paintballgeweren op de dieren wordt geschoten.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder