-

Nieuwste

Moslima schrikt enorm tijdens sollicitatiegesprek: ‘Met alles wat in mijn macht zit zal ik aanvechten’

Mervet Hanafy, nu 26 jaar oud, kreeg vier jaar geleden de kans op een stageplek. Het kennismakingsgesprek dat volgde, verliep echter anders dan verwacht en heeft haar diep geraakt.

Mervet werd geïnterviewd door het Algemeen Dagblad, en zelfs nu, vier jaar later, roept het herinneren van deze nare situatie nog steeds emotionele en boze gevoelens bij haar op.

Vier jaar geleden was dit niet de eerste keer dat Mervet op een onplezierige manier werd gec0nfronteerd met betrekking tot haar hoofddoek.

Ze deelde een ervaring uit haar tijd bij een kledingwinkel toen ze ongeveer 18 jaar oud was.

Tijdens een koude ochtend droeg ze een shawl om haar hoofd warm te houden. Haar collega’s begonnen echter te roddelen en veroordeelden haar onmiddellijk.

Hierdoor voelde ze zich ongemakkelijk en diende ze haar ontslag in, ook omdat ze op dat moment van plan was om een hidjab te gaan dragen.

Haar toenmalige werkgever vond het geen probleem dat ze vertrok en zei: “Als je ervoor kiest om jezelf te bedekken, denk ik inderdaad dat wij niet bij elkaar passen.”

Deze situatie was al pijnlijk voor Mervet, maar de grootste teleurstelling in haar leven moest nog komen.

Ze solliciteerde in Den Haag bij een overheidsinstantie voor een stageplek. Ze was goed gekwalificeerd en van plan om van Amersfoort naar Den Haag te verhuizen voor de baan. Iedereen was enthousiast, en ze keek uit naar de nieuwe uitdaging.

Tijdens het gesprek kreeg ze echter plotseling een schokkende vraag voorgeschoteld: “Stel dat mijn collega’s en ik last hebben van jouw hoofddoek, zou je hem dan kunnen afdoen?”

Deze vraag was een enorme klap in haar gezicht, maar ze herstelde snel.

Ze besloot dat dit gesprek voor haar voorbij was. Ze vertelt: “Geef me feedback over mijn werk, wees kritisch op mijn functioneren; ik heb een dikke huid en kan veel hebben. Maar over mijn kledingkeuze heeft niemand iets te zeggen. Dus ben ik weggegaan.”

Vandaag de dag werkt Mervet met een hoofddoek bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en voelt ze zich positief en tevreden over haar werkplek. De vragen over haar hoofddoek hebben haar niet ontmoedigd. Integendeel, ze is vastberadener dan ooit.

Mervet heeft plannen voor de toekomst, waarbij ze de politiek in wil en wil strijden tegen discr!minatie op politiek niveau.

Ze wil de strijd aangaan tegen wetgeving die werkgevers in sommige gevallen toestaat hidjabs op de werkvloer te verbieden. Ze zegt: “Dan worden er meiden buitengesloten. Ik zal dat met alles wat in mijn macht zit aanv*chten.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder