-

Nieuwste

Nederlands stel opgepakt nadat ze baby alleen achterlaten in Spaanse hotelkamer

Een Nederlands koppel dat vakantie vierde in Malaga, is opgepakt na een melding dat ze hun baby van amper zes maanden oud alleen hadden achtergelaten in een hotelkamer.

Het stel ging gezellig uit eten en wilde hun baby duidelijk niet meenemen. Het bericht komt uitgebreid aan bod in de Spaanse media.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt nog niet op de hoogte te zijn van de feiten. Evenmin kregen ze een verzoek tot consulaire bijstand. Een woordvoerder laat weten: “Als we dat alsnog ontvangen, zullen we die verlenen.”

Toen het personeel van het hotel ontdekte dat de baby alleen in de kamer was, schakelden ze meteen de politie in. Die stelden meteen een onderzoek in. Algauw kwam aan het licht dat het stel in een restaurant in het centrum van de stad zat te tafelen.

Het koppel had wel een babyfoon met camera in de hotelkamer aangebracht om hun zoon in de gaten te houden. Daarop werden de ouders aangehouden. De twee worden nu verdacht van het in de steek laten van een minderjarige.

 

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder