Connect with us

Nieuwste

Tonnie (78) zwaar overstuur nadat relschoppers haar autootje slopen

Tonnie in tranen

Tonnie (78) uit Tilburg West is compleet overstuur. Zondagnacht staken relschoppers haar wijk letterlijk in brand. Rellende jongeren staken een auto in brand, verwoesten een bushokje en gooiden ruiten in. Ook de achterruit van haar autootje moest eraan geloven. De bejaarde dame doet bij Omroep Brabant in tranen haar verhaal.

Een zichtbaar aangeslagen Tonnie getuigt over het vuurwerk en het geknal van zondagavond. Ze zei: “Ik durfde niet naar buiten. (…) Ik raakte er helemaal door van streek. Om drie uur vannacht sliep ik nog niet en de spanning zit nu nog steeds in mijn lijf.”

Maar dan moest de grote schok nog komen. Toen ze de volgende ochtend haar autootje zag, merkte ze de scherven op.

En Tonnie was nog zo gelukkig dat ze op haar leeftijd nog kon rijden. De oude dame heeft bovendien ook nog eens een straatfobie en durft zo al nergens naartoe. “Daar was ik van aan het opkrabbelen. Maar nu met corona krijg ik het weer helemaal terug”, vertelde ze.

Haar grote vraag is natuurlijk waarom de jongeren hun woede bekoelden op haar autootje? Ze begrijpt dat ze boos zijn over de avondklok, maar ze voegt er meteen aan toe dat we er nog lang niet zijn.

Solidariteit

Haar zoon gaat de schade regelen met de verzekering. Omdat ze WA verzekerd is, zal de schade niet uitgekeerd worden. Ondertussen is er een inzamelactie begonnen om Tonnie zo snel mogelijk aan een nieuw autootje te helpen. De initiatiefnemer doet een oproep op Doneeractie: “Zorg dat ze weer mobiel is.”

Ook maandagavond liep het op verschillende plaatsen in Nederland weer compleet uit de hand. Bekijk de beelden hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Omroep Brabant (@omroepbrabant)

Lees verder

Nieuwste

Hans Klok annuleert bruiloft: ‘We kunnen niet trouwen’

Hans Klok

Hans Klok bevestigde enkele maanden terug dat hij dit jaar nog gaat trouwen met Dann. Nu laat Hans weten dat de bruiloft niet doorgaat.

Hans legt uit: “Die bruiloft gaat echter niet gebeuren. We hebben het te druk en we gaan ook nog twee weken op huizenjacht in Valencia, omdat we daar iets willen kopen.”

Op dit moment kunnen ze ook gewoon niet trouwen. “Om überhaupt te kunnen trouwen, moet je eerst twee weken in ondertrouw zijn, en dat hebben Dann en ik nog niet eens geregeld.”

En zo lijken de trouwplannen op de lange baan geschoven. Ook in het najaar hebben ze geen tijd voor een bruiloft. Maar komt de grote dag er dan ooit nog wel? “We gaan zeker trouwen, alleen niet dit jaar. Ik vind Valentijnsdag 2023 ook een mooie dag. Dat ik wil trouwen heeft een romantische, maar ook een praktische reden. Ik wil dat alles goed geregeld is voor het geval er met mij iets gebeurt, en Dann er alleen voor komt te staan.”

Lees verder

Nieuwste

Triest: Mark Rutte beleeft eenzame vakantie

Mark Rutte

Vorige week vertrok Mark Rutte op vakantie naar het Oostenrijkse Tirol. Hij lijkt daar toch niet tot rust te komen. Zijn enige metgezel was zijn telefoon.

Het hotel waar hij verblijft beschikt over alle faciliteiten voor een geslaagde vakantie. In plaats van bij het zwembad te vertoeven, zat Rutte eenzaam op zijn balkon.

Rutte gaat twee keer per jaar op vakantie. In de winter gaat hij op wintersport en in de zomer een weekje naar New York. Beste vriend Koen Petersen getuigde hoe zijn vakanties verlopen en dat is altijd hetzelfde. “We zeggen altijd dat we nog makkelijker de videobanden van het jaar ervoor kunnen afspelen omdat we van die vaste ankerpunten hebben.” De premier verblijft altijd in dezelfde hotels en hij gaat altijd in dezelfde restaurants eten.

Moederziel alleen

Deze vakantie bracht Rutte echter alleen door. Op vakantiekiekjes is te zien dat de premier alleen maar met zijn telefoon bezig is. Op een foto is hij aan het bellen en op de andere aan het appen.

In het hotel was ook een clubje wandelvrienden aanwezig. Maar telkens als ze gingen wandelen bleef de premier alleen achter in het hotel. Blijkbaar is Rutte ook op vakantie de eenzaat waar hij in Nederland voor wordt aangezien.

Lees verder

Nieuwste

Maxime en Yolanthe krijgen ernstige waarschuwing van de politie

Yolanthe

Maxime Meiland en Yolanthe Cabau houden ervan om vakantiekiekjes van hun kinderen te delen. De politie waarschuwt beide dames dat ze dit beter niet doen. Het kan namelijk pedofielen op vieze gedachten brengen.

Yolanthe koos ervoor om zoontje Xess Xava altijd herkenbaar in beeld te brengen. Ze richtte zelfs een eigen Instagram op voor hem.

De politie vindt dit niet slim. Strategisch politiewoordvoerder Robbert Salome vertelt: “Als mensen een vakantiefoto van hun kind posten, denken ze: nu kan iedereen zien wat voor leuk kind ik heb. Die denken niet van: er zitten ook mensen met pedoseksuele gevoelens naar die foto te kijken. Die verspreiden deze foto vervolgens onder hun vrienden die daar dezelfde perverse gevoelens bij hebben.”

Ook Maxime krijgt waarschuwing

Uiteraard kan de politie niet verbieden dat BN’ers foto’s van hun kinderen delen. Toch willen ze hen daarvoor expliciet waarschuwen. “Het lijkt hartstikke leuk om foto’s van je kind in zijn of haar blote billetjes op het strand te posten, maar wat zij zien is dat er mensen met dat beeldmateriaal aan de haal gaan. Daar moeten mensen zich wel bewust van zijn.” Nu blijkt dat ook Maxime een waarschuwing kreeg.

Hoofd afschermen heeft geen zin

Andere BN’ers zoals Monique Westenberg brengen hun kinderen onherkenbaar in beeld door hun hoofd af te schermen. Maar dat heeft weinig zin volgens de politie. “Het gaat mensen die op zoek zijn naar deze beelden niet om het hoofd van een kind, maar om het lichaam. Het heeft wat dat betreft dus geen zin het gezichtje van je kind onherkenbaar te maken.”

Lees verder

Trending