-

Nieuwste

Tonnie (78) zwaar overstuur nadat relschoppers haar autootje slopen

Tonnie in tranen

Tonnie (78) uit Tilburg West is compleet overstuur. Zondagnacht staken relschoppers haar wijk letterlijk in brand. Rellende jongeren staken een auto in brand, verwoesten een bushokje en gooiden ruiten in. Ook de achterruit van haar autootje moest eraan geloven. De bejaarde dame doet bij Omroep Brabant in tranen haar verhaal.

Een zichtbaar aangeslagen Tonnie getuigt over het vuurwerk en het geknal van zondagavond. Ze zei: “Ik durfde niet naar buiten. (…) Ik raakte er helemaal door van streek. Om drie uur vannacht sliep ik nog niet en de spanning zit nu nog steeds in mijn lijf.”

Maar dan moest de grote schok nog komen. Toen ze de volgende ochtend haar autootje zag, merkte ze de scherven op.

En Tonnie was nog zo gelukkig dat ze op haar leeftijd nog kon rijden. De oude dame heeft bovendien ook nog eens een straatfobie en durft zo al nergens naartoe. “Daar was ik van aan het opkrabbelen. Maar nu met corona krijg ik het weer helemaal terug”, vertelde ze.

Haar grote vraag is natuurlijk waarom de jongeren hun woede bekoelden op haar autootje? Ze begrijpt dat ze boos zijn over de avondklok, maar ze voegt er meteen aan toe dat we er nog lang niet zijn.

Solidariteit

Haar zoon gaat de schade regelen met de verzekering. Omdat ze WA verzekerd is, zal de schade niet uitgekeerd worden. Ondertussen is er een inzamelactie begonnen om Tonnie zo snel mogelijk aan een nieuw autootje te helpen. De initiatiefnemer doet een oproep op Doneeractie: “Zorg dat ze weer mobiel is.”

Ook maandagavond liep het op verschillende plaatsen in Nederland weer compleet uit de hand. Bekijk de beelden hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Omroep Brabant (@omroepbrabant)

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder