Connect with us

Nieuwste

Tonnie (78) zwaar overstuur nadat relschoppers haar autootje slopen

Tonnie in tranen

Tonnie (78) uit Tilburg West is compleet overstuur. Zondagnacht staken relschoppers haar wijk letterlijk in brand. Rellende jongeren staken een auto in brand, verwoesten een bushokje en gooiden ruiten in. Ook de achterruit van haar autootje moest eraan geloven. De bejaarde dame doet bij Omroep Brabant in tranen haar verhaal.

Een zichtbaar aangeslagen Tonnie getuigt over het vuurwerk en het geknal van zondagavond. Ze zei: “Ik durfde niet naar buiten. (…) Ik raakte er helemaal door van streek. Om drie uur vannacht sliep ik nog niet en de spanning zit nu nog steeds in mijn lijf.”

Maar dan moest de grote schok nog komen. Toen ze de volgende ochtend haar autootje zag, merkte ze de scherven op.

En Tonnie was nog zo gelukkig dat ze op haar leeftijd nog kon rijden. De oude dame heeft bovendien ook nog eens een straatfobie en durft zo al nergens naartoe. “Daar was ik van aan het opkrabbelen. Maar nu met corona krijg ik het weer helemaal terug”, vertelde ze.

Haar grote vraag is natuurlijk waarom de jongeren hun woede bekoelden op haar autootje? Ze begrijpt dat ze boos zijn over de avondklok, maar ze voegt er meteen aan toe dat we er nog lang niet zijn.

Solidariteit

Haar zoon gaat de schade regelen met de verzekering. Omdat ze WA verzekerd is, zal de schade niet uitgekeerd worden. Ondertussen is er een inzamelactie begonnen om Tonnie zo snel mogelijk aan een nieuw autootje te helpen. De initiatiefnemer doet een oproep op Doneeractie: “Zorg dat ze weer mobiel is.”

Ook maandagavond liep het op verschillende plaatsen in Nederland weer compleet uit de hand. Bekijk de beelden hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Omroep Brabant (@omroepbrabant)