Connect with us

Nieuwste

Meisje (17) vermoordt verkrachter: moet 150.000 euro aan zijn familie betalen

Een 17-jarig meisje uit de VS die haar verkrachter doodstak moet nu aan zijn familie een schadevergoeding van 150.000 dollar betalen. Een rechter bevond haar schuldig aan doodslag en opzettelijk letsel van Zachary Brooks. Ze kreeg een voorwaardelijke celstraf van 20 jaar. “Dit is de tweede kans waar u om vroeg, maar je krijgt geen derde. Begrijp je dat?”

Brooks verkrachtte Lewis toen ze 15 jaar oud was. Het meisje was weggelopen van een gewelddadige situatie thuis en sliep in de gang van een flatgebouw. Een andere man verhandelde haar naar verluidt als seksslaaf. Brooks misbruikte haar meerdere keren.

De man bracht haar onder bedreiging van een mes mee naar zijn flat. Het meisje beëindigde het misbruik door een mes te grijpen en hem dertig keer te steken.

Het OM gaat er nu echter vanuit dat de man sliep op het ogenblik dat het meisje op hem begin in te steken. Volgens de staatswet is Lewis nu ook verplicht om de familie van Brooks een fikse schadevergoeding te betalen.

Een voormalig docent van het meisje, Leland Schipper, vindt de uitspraak een grote schande. “Een kind dat is verkracht, mag onder geen enkele omstandigheid een vergoeding aan de familie van een verkrachter verschuldigd zijn.” Er werd een inzamelingsactie gestart om Lewis te helpen. Daarmee werd al ruim het dubbele van het benodigde bedrag opgehaald.