Connect with us

Nieuwste

Meisje (17) vermoordt verkrachter: moet 150.000 euro aan zijn familie betalen

Een 17-jarig meisje uit de VS die haar verkrachter doodstak moet nu aan zijn familie een schadevergoeding van 150.000 dollar betalen. Een rechter bevond haar schuldig aan doodslag en opzettelijk letsel van Zachary Brooks. Ze kreeg een voorwaardelijke celstraf van 20 jaar. “Dit is de tweede kans waar u om vroeg, maar je krijgt geen derde. Begrijp je dat?”

Brooks verkrachtte Lewis toen ze 15 jaar oud was. Het meisje was weggelopen van een gewelddadige situatie thuis en sliep in de gang van een flatgebouw. Een andere man verhandelde haar naar verluidt als seksslaaf. Brooks misbruikte haar meerdere keren.

De man bracht haar onder bedreiging van een mes mee naar zijn flat. Het meisje beëindigde het misbruik door een mes te grijpen en hem dertig keer te steken.

Het OM gaat er nu echter vanuit dat de man sliep op het ogenblik dat het meisje op hem begin in te steken. Volgens de staatswet is Lewis nu ook verplicht om de familie van Brooks een fikse schadevergoeding te betalen.

Een voormalig docent van het meisje, Leland Schipper, vindt de uitspraak een grote schande. “Een kind dat is verkracht, mag onder geen enkele omstandigheid een vergoeding aan de familie van een verkrachter verschuldigd zijn.” Er werd een inzamelingsactie gestart om Lewis te helpen. Daarmee werd al ruim het dubbele van het benodigde bedrag opgehaald.

Holland

Koningin Maxima komt met dramatisch nieuws over Amalia naar buiten

Koningin Máxima zal haar oudste dochter de komende twee jaar nog meer waarderen. Prinses Amalia woont de afgelopen jaren thuis, vertellen Máxima en Willem Alexander woensdag aan RTL Boulevard in Lahore, Pakistan.

Niet zo goed

Zij “vond het ook niet leuk”, vervolgde Máxima met EO’s Blauw Bloed. ‘Het is heel snel gegaan,’ zei de koningin. Máxima zei ’trots’ te zijn op Amalia, die ze een goede vriendin noemt.

Prinses Amalia

Pater Alexander had het hier moeilijker mee en wilde niet dat dit zou gebeuren. Aanstaande zaterdag viert Amalia haar zestiende verjaardag. Een groot feest heeft ze niet, maar het wordt zeker gevierd, aldus de koningin. “We gaan veel zingen.

Lees verder

Economie

Groot drama Raymond van Barneveld! ‘Ingestort’

Raymond van Barneveld tv-serie. Een groot deel van de gevel van een woning in de Haagse wijk Ypenburg is zondagavond ingestort.

Na een ophefmakend bericht op Dartsblog.nl dat het hele dak van het huis was ingestort, liet Barnevelds manager, Ben de Kok, licht schijnen op de schade. Hij bevestigde de schade aan het huis van de beroemde darter.

Heup

Volgens de directeur van “Barney’s” was het huis zwaar beschadigd. “De zijmuur stortte in, niet het dak”, schreef hij op Twitter.

De manager zei dat Raymond niet thuis was toen de instorting plaatsvond. Volgens Dartsnieuws.nl was Raymonds vriendin Julia echter thuis.

De functionaris zei: “Niemand anders raakte gewond, alleen materiële schade.

De Haagse darter is momenteel in Duitsland, waar maandag in Neurenberg de Europese Q School van start gaat.

Lees verder

Economie

Zware klap René Froger na onverwacht overlijden

René Froger is in rouw… Het was zijn vrouw, Natasja, die het droevige nieuws deelde van het overlijden van René’s “tweede vader”…

Natasja Froger deelt een prachtige foto van René en haar neef Jan, waar ook zij het droevige nieuws van het overlijden van Jan overbrengt… Een klap voor René Froger…

René Froger beschouwt zijn neef immers als een “tweede vader”. “Iemand verliezen is altijd hartverscheurend. Maar het lijkt nog pijnlijker als die persoon de mooiste is”, schreef Natasja op Instagram. Wie is ‘neef Jan’?

Neef Jan is de meest actieve, zorgzame, leuke en lieve baby. Als tweede vader voor René en familieman voor ons allemaal”, prees Natasja Froger. Een ding is duidelijk…

“Een man van wie niet alleen ons maar iedereen zoveel houdt. En hij is van ons… We zullen hem enorm missen”, besloot Natasja Froger na het droevige nieuws.

Lees verder
Advertisement

Trending