-

Nieuwste

Meisje (17) vermoordt verkrachter: moet 150.000 euro aan zijn familie betalen

Een 17-jarig meisje uit de VS die haar verkrachter doodstak moet nu aan zijn familie een schadevergoeding van 150.000 dollar betalen. Een rechter bevond haar schuldig aan doodslag en opzettelijk letsel van Zachary Brooks. Ze kreeg een voorwaardelijke celstraf van 20 jaar. “Dit is de tweede kans waar u om vroeg, maar je krijgt geen derde. Begrijp je dat?”

Brooks verkrachtte Lewis toen ze 15 jaar oud was. Het meisje was weggelopen van een gewelddadige situatie thuis en sliep in de gang van een flatgebouw. Een andere man verhandelde haar naar verluidt als seksslaaf. Brooks misbruikte haar meerdere keren.

De man bracht haar onder bedreiging van een mes mee naar zijn flat. Het meisje beëindigde het misbruik door een mes te grijpen en hem dertig keer te steken.

Het OM gaat er nu echter vanuit dat de man sliep op het ogenblik dat het meisje op hem begin in te steken. Volgens de staatswet is Lewis nu ook verplicht om de familie van Brooks een fikse schadevergoeding te betalen.

Een voormalig docent van het meisje, Leland Schipper, vindt de uitspraak een grote schande. “Een kind dat is verkracht, mag onder geen enkele omstandigheid een vergoeding aan de familie van een verkrachter verschuldigd zijn.” Er werd een inzamelingsactie gestart om Lewis te helpen. Daarmee werd al ruim het dubbele van het benodigde bedrag opgehaald.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder