-

Nieuwste

Schutter met bivakmuts dringt huis binnen en schiet 9-jarige Olivia dood

Olivia

De politie in Liverpool opende een moordonderzoek nadat een schutter met een bivakmuts een huis binnendrong en begon te schieten. Daarbij vielen twee gewonden en kwam de negenjarige Olivia om het leven. De moeder van het kind ging op straat kijken omdat ze lawaai hoorde. Ze opende de deur en toen rende een 35-jarige man die op de vlucht was het huis binnen.

Ook de dader ging het huis binnen en begon in het wild rond zich te schieten. Hij ontzag daarbij Olivia en haar familie niet. Het gezin had geen enkele connectie met de dader. “We moeten iedereen vinden die hiervoor verantwoordelijk was. Niet alleen de schutter. We moeten uitzoeken wie het wapen heeft geleverd en wie dit verschrikkelijke incident heeft gefaciliteerd”, aldus een woordvoerder van de politie.

Olivia werd tijdens de schietpartij geraakt door een kogel in de borst. De hulpdiensten brachten haar nog naar het ziekenhuis, maar tevergeefs. Ook de moeder van Olivia en de man die op de vlucht was, raakten gewond.

Jenny Sims, leidinggevende van de politie, verklaart: “Dit is een echt een schokkend incident waarbij tragisch genoeg een jong en onschuldig meisje is neergeschoten en helaas is overleden. Deze misdaad is weerzinwekkend en mensen moeten naar voren komen en ons vertellen wie verantwoordelijk is. Deze lafaard verdient het niet om nog over straat te lopen.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder