Connect with us

Nieuwste

Schutter met bivakmuts dringt huis binnen en schiet 9-jarige Olivia dood

Olivia

De politie in Liverpool opende een moordonderzoek nadat een schutter met een bivakmuts een huis binnendrong en begon te schieten. Daarbij vielen twee gewonden en kwam de negenjarige Olivia om het leven. De moeder van het kind ging op straat kijken omdat ze lawaai hoorde. Ze opende de deur en toen rende een 35-jarige man die op de vlucht was het huis binnen.

Ook de dader ging het huis binnen en begon in het wild rond zich te schieten. Hij ontzag daarbij Olivia en haar familie niet. Het gezin had geen enkele connectie met de dader. “We moeten iedereen vinden die hiervoor verantwoordelijk was. Niet alleen de schutter. We moeten uitzoeken wie het wapen heeft geleverd en wie dit verschrikkelijke incident heeft gefaciliteerd”, aldus een woordvoerder van de politie.

Olivia werd tijdens de schietpartij geraakt door een kogel in de borst. De hulpdiensten brachten haar nog naar het ziekenhuis, maar tevergeefs. Ook de moeder van Olivia en de man die op de vlucht was, raakten gewond.

Jenny Sims, leidinggevende van de politie, verklaart: “Dit is een echt een schokkend incident waarbij tragisch genoeg een jong en onschuldig meisje is neergeschoten en helaas is overleden. Deze misdaad is weerzinwekkend en mensen moeten naar voren komen en ons vertellen wie verantwoordelijk is. Deze lafaard verdient het niet om nog over straat te lopen.”