-

Nieuwste

Ex Harry Mens opgepakt wegens drugshandel

Chanel Lohuis

De ex van Harry Mens, Chanel Lohuis, staat centraal in de nieuwste BOOS-uitzending. Ze baat een webshop Eronature uit met lustopwekkende middelen. Mensen denken dat ze een natuurlijk middel kopen, maar het blijkt om de drug 3-MMC te gaan.

Een anonieme gedupeerde doet zijn verhaal. Hij was op zoek naar een lustopwekkend middel en kwam zo bij de webshop van Chanel terecht. Daar verkoopt Chanel een middel genaamd Spanish lust. Omdat de man dacht dat het een biologisch product was, besloot hij het te proberen.

Toen hij het slikte, begon hij zich plotseling vreemd te voelen. “Het begon dat mijn beeld wazig werd. Daarna merkte ik dat ik best wel op mijn wangen begon te kauwen. Ik werd ook misselijk, ook over mijn nek gegaan daarna. Ik heb denk ik tot acht uur ’s ochtends op de bank gezeten, helemaal aan het trippen eigenlijk.”

De gedupeerde had snel in de smiezen dat er iets niet klopte. De volgende dag ging hij opnieuw op de website kijken. “En toen zag ik direct bovenaan een review die was twee dagen daarvoor geplaatst met ‘het is 3-MMC, kijk uit’. Toen schrok ik al een beetje. Toen dacht ik al klotezooi.”

Aangifte

Tim Hofman besluit Chanel te confronteren, maar dat haalt weinig uit. Ze loopt immers snel weg. Daarna kregen ze haar niet meer te pakken. “Van Chanel hebben we niets meer gehoord. Maar wel van de politie, want de aangifte van onze gedupeerde, de uitslagen van de VU en ons onderzoek, was aanleiding om de zaak op te pakken.”

En kort voor de uitzending kreeg de presenator nog een bericht van de politie met de melding dat er twee verdachten zijn aangehouden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder