-

Nieuwste

Doorbraak onderzoek vermiste Sumanta: menselijke resten gevonden

Sumanta

In de jarenlange zoektocht naar het lichaam van de in 2018 ontvoerde en omgebrachte studente Sumanta Bansi (22) is nu eindelijk een doorbraak. Tijdens een verhoor biechtte de tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeelde Manodj B. dinsdag op waar hij het lichaam achterliet.

Meteen na de bekentenis repten de onderzoekers zich met Manodj B. naar een locatie in Hoorn. Daar zijn ondertussen menselijke resten gevonden. De moeder van de studente, Sharmila, reageerde heel emotioneel.

Het gaat om een andere plaats dan weer vroeger al gezocht is. Dat was in natuurgebied De Hulk en bij het Robbenoordbos bij de Afsluitdijk. Het Openbaar Ministerie komt later nog met een verklaring over het onderzoek.

De nieuwe advocaat van B. deed een dringend verzoek aan de veroordeelde en ex-minnaar van de studente om de vindplaats van het lichaam prijs te geven. Uiteindelijk gaf Manodj B. daaraan toe.

Sumante kreeg een heimelijk relatie met B. toen ze een studentenkamer bij zijn familie huurde. Ze raakte twee keer zwanger van hem. Ze liet het kind de eerste keer weghalen, maar de tweede keer weigerde ze. Wellicht was dat het motief voor B. om haar om het leven te brengen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder