Connect with us

Nieuwste

Bestuur Bij1 Amsterdam stapt boos op vanwege racisme

kabamba

De gooi naar het fractievoorzitterschap van Bij1 Amsterdam krijgt een bizarre wending. De leiding gaat momenteel naar een persoon die niet eens in de gemeenteraad zetelt.

Het bestuur is woedend afgetreden. In een mail van de leden wordt een heleboel vuile was buiten gehangen. Het gaat om foute praktijken met geld tot fraude op de stemlijst.

De poppen gingen aan het dansen toen fractievoorzitter Jazie Veldhuyzen begin september ziekteverlof nam. Twee andere factieleden, Nilad Ahmadi en Carla Kabamba, ruzieden om het voorzitterschap.

Vrijdag leek het erop dat Kabamba de fakkel zou overnemen, maar Ahmadi verzette zich hevig. Nu komt aan het licht dat geen van beiden het wordt. Activist Dinah Bons wordt fractievoorzitter. De beslissing is van bovenaf opgedrongen en dat vindt de lokale fractie maar niets.

Racisme en fraude

Vertrekkende bestuursleden beweren dat Ahmadi wellicht door fraude hoog op de kieslijst stond. Om de campagne niet negatief te beïnvloeden, is dat tijdens de verkiezingen niet naar buiten gebracht. Het bestuur zegt ook dat er binnen de fractie onduidelijkheid is over financiële middelen.

Meer nog. Binnen Bij1 zou er sprake zijn van anti zwart racisme en afrofobie. “Met lede ogen kijkt men toe hoe zwart politiek talent wordt weggepest”, klinkt het.

Holland

Koningin Maxima komt met dramatisch nieuws over Amalia naar buiten

Koningin Máxima zal haar oudste dochter de komende twee jaar nog meer waarderen. Prinses Amalia woont de afgelopen jaren thuis, vertellen Máxima en Willem Alexander woensdag aan RTL Boulevard in Lahore, Pakistan.

Niet zo goed

Zij “vond het ook niet leuk”, vervolgde Máxima met EO’s Blauw Bloed. ‘Het is heel snel gegaan,’ zei de koningin. Máxima zei ’trots’ te zijn op Amalia, die ze een goede vriendin noemt.

Prinses Amalia

Pater Alexander had het hier moeilijker mee en wilde niet dat dit zou gebeuren. Aanstaande zaterdag viert Amalia haar zestiende verjaardag. Een groot feest heeft ze niet, maar het wordt zeker gevierd, aldus de koningin. “We gaan veel zingen.

Lees verder

Economie

Groot drama Raymond van Barneveld! ‘Ingestort’

Raymond van Barneveld tv-serie. Een groot deel van de gevel van een woning in de Haagse wijk Ypenburg is zondagavond ingestort.

Na een ophefmakend bericht op Dartsblog.nl dat het hele dak van het huis was ingestort, liet Barnevelds manager, Ben de Kok, licht schijnen op de schade. Hij bevestigde de schade aan het huis van de beroemde darter.

Heup

Volgens de directeur van “Barney’s” was het huis zwaar beschadigd. “De zijmuur stortte in, niet het dak”, schreef hij op Twitter.

De manager zei dat Raymond niet thuis was toen de instorting plaatsvond. Volgens Dartsnieuws.nl was Raymonds vriendin Julia echter thuis.

De functionaris zei: “Niemand anders raakte gewond, alleen materiële schade.

De Haagse darter is momenteel in Duitsland, waar maandag in Neurenberg de Europese Q School van start gaat.

Lees verder

Economie

Zware klap René Froger na onverwacht overlijden

René Froger is in rouw… Het was zijn vrouw, Natasja, die het droevige nieuws deelde van het overlijden van René’s “tweede vader”…

Natasja Froger deelt een prachtige foto van René en haar neef Jan, waar ook zij het droevige nieuws van het overlijden van Jan overbrengt… Een klap voor René Froger…

René Froger beschouwt zijn neef immers als een “tweede vader”. “Iemand verliezen is altijd hartverscheurend. Maar het lijkt nog pijnlijker als die persoon de mooiste is”, schreef Natasja op Instagram. Wie is ‘neef Jan’?

Neef Jan is de meest actieve, zorgzame, leuke en lieve baby. Als tweede vader voor René en familieman voor ons allemaal”, prees Natasja Froger. Een ding is duidelijk…

“Een man van wie niet alleen ons maar iedereen zoveel houdt. En hij is van ons… We zullen hem enorm missen”, besloot Natasja Froger na het droevige nieuws.

Lees verder
Advertisement

Trending