-

Nieuwste

Veganistische moeder krijgt levenslang na overlijden zwaar ondervoed kindje

moeder

Een moeder uit Florida kreeg levenslang nadat haar zoontje overleed als gevolg van uithongering. Zoon Ezra van 18 maanden oud krijg alleen een strikt veganistisch dieet. Bij zijn overlijden woog hij amper zeven kilo. Sheila O’Leary (39) moet dus de rest van haar leven in de cel doorbrengen.

Toen Ezra in 2019 overleed aan ondervoeding woog hij slechts zeven kilo. Ook de andere kinderen vertoonden uithongeringsverschijnselen. Ze hadden een gele huid, rotte tanden en waren flink vermagerd. Tijdens de autopsie kwam aan het licht dat het zoontje al een week niet had gegeten. De kinderen moesten leven op een dieet van bananen, avocado’s en mango’s. De moeder werd in de rechtbank verweten dat ze het gehuil van haar zoon opzettelijk negeerde.

Naast de levenslange gevangenisstraf kreeg de moeder ook nog eens 5 en 30 jaar voor het verwaarlozen van de andere kinderen. De rechter verbood ook contact met de kinderen. De kans dat ze ooit nog vrijkomt is vrijwel onbestaande.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder