Connect with us

Nieuwste

Toerist in speedo verraadt positie Russisch verdedigingssysteem op de Krim

man in speedo op de Krim

Een Russische toerist in speedo verraadde de locatie van een Russisch luchtverdedigingssysteem op de Krim. Het Oekraïens leger is de man heel dankbaar voor zijn vakantiekiekje bij de kust van de Zwarte Zee.

Het Oekraïens leger postte maandag een kiekje van een zwaarlijvige strandganger op het sedert 2014 door Moskou ingepalmde schiereiland. “Misschien zijn we te streng voor Russische toeristen… Soms kunnen ze heel nuttig zijn. Zoals deze man die foto’s maakt van Russische luchtverdedigingsposities in de buurt van Yevpatoria, op de bezette Krim. Bedankt en ga zo door met dit goede werk!”

Eerder had de Russische gouverneur de Russische toeristen nog gewaarschuwd om geen beelden te maken van Russische militaire voertuigen.

De voorbije dagen zijn er explosies gemeld op de Krim. Het is niet geweten of het bewuste luchtafweersysteem is geraakt. President Volodimir Zelensky gaf wel aan het geannexeerde gebied te willen heroveren.