-

Nieuwste

Toerist in speedo verraadt positie Russisch verdedigingssysteem op de Krim

man in speedo op de Krim

Een Russische toerist in speedo verraadde de locatie van een Russisch luchtverdedigingssysteem op de Krim. Het Oekraïens leger is de man heel dankbaar voor zijn vakantiekiekje bij de kust van de Zwarte Zee.

Het Oekraïens leger postte maandag een kiekje van een zwaarlijvige strandganger op het sedert 2014 door Moskou ingepalmde schiereiland. “Misschien zijn we te streng voor Russische toeristen… Soms kunnen ze heel nuttig zijn. Zoals deze man die foto’s maakt van Russische luchtverdedigingsposities in de buurt van Yevpatoria, op de bezette Krim. Bedankt en ga zo door met dit goede werk!”

Eerder had de Russische gouverneur de Russische toeristen nog gewaarschuwd om geen beelden te maken van Russische militaire voertuigen.

De voorbije dagen zijn er explosies gemeld op de Krim. Het is niet geweten of het bewuste luchtafweersysteem is geraakt. President Volodimir Zelensky gaf wel aan het geannexeerde gebied te willen heroveren.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder