Connect with us

Nieuwste

Russen woest na zinken vlaggenschip Moskva: ‘Gooi er één bom op en klaar’

Moskva

In Moskou zijn ze razend na het zinken van het vlaggenschip Moskva. Commentatoren, presentatoren en analisten schreeuwen op de Russische staatstelevisie om vergelding.

Het vreemde is wel dat de Russische officiële versie nog altijd luidt dat er gewoon brak uitbrak op het oorlogsschip. Volgens hen werd het dus niet tot zinken gebracht door het Oekraïens leger. Toch roepen Russen op tot wraak.

Analist Vladimir Bortko fulmineert op een staatszender: “Zelfs het feit dat er een aanval is tegen ons grondgebied, is casus belli, een absolute reden tot oorlog.”

De man vervolgt: “De speciale operatie in Oekraïne is voorbij. Ze is gisteravond geëindigd, toen ons moederland werd aangevallen. De Moskva is een absolute reden voor oorlog. Honderd procent zeker. Het is ons vlaggenschip. We hoeven nergens over na te denken. Er moet een antwoord komen.”

De presentatrice spreekt zelfs openlijk over een Derde Wereldoorlog. “Als we niet tegen de NAVO vechten, vechten we in elk geval tegen NAVO-infrastructuur en tegen de Verenigde Staten, die 24/7 wapens leveren, via het spoor, door Polen. We zouden er ernstig over moeten nadenken om spoorwegknooppunten te vernietigen en buitenlandse leiders die ons willen bezoeken te weigeren. Laat ze thuisblijven.”

Bom erop

Bortko gaat nog een stapje verder en oordeelt dat de Oekraïense hoofdstad Kiev eraan moet geloven. “Dat is wat er moet gebeuren. We kunnen maar op één manier antwoorden: gooi er één bom op en klaar.”