-

Nieuwste

Russen woest na zinken vlaggenschip Moskva: ‘Gooi er één bom op en klaar’

Moskva

In Moskou zijn ze razend na het zinken van het vlaggenschip Moskva. Commentatoren, presentatoren en analisten schreeuwen op de Russische staatstelevisie om vergelding.

Het vreemde is wel dat de Russische officiële versie nog altijd luidt dat er gewoon brak uitbrak op het oorlogsschip. Volgens hen werd het dus niet tot zinken gebracht door het Oekraïens leger. Toch roepen Russen op tot wraak.

Analist Vladimir Bortko fulmineert op een staatszender: “Zelfs het feit dat er een aanval is tegen ons grondgebied, is casus belli, een absolute reden tot oorlog.”

De man vervolgt: “De speciale operatie in Oekraïne is voorbij. Ze is gisteravond geëindigd, toen ons moederland werd aangevallen. De Moskva is een absolute reden voor oorlog. Honderd procent zeker. Het is ons vlaggenschip. We hoeven nergens over na te denken. Er moet een antwoord komen.”

De presentatrice spreekt zelfs openlijk over een Derde Wereldoorlog. “Als we niet tegen de NAVO vechten, vechten we in elk geval tegen NAVO-infrastructuur en tegen de Verenigde Staten, die 24/7 wapens leveren, via het spoor, door Polen. We zouden er ernstig over moeten nadenken om spoorwegknooppunten te vernietigen en buitenlandse leiders die ons willen bezoeken te weigeren. Laat ze thuisblijven.”

Bom erop

Bortko gaat nog een stapje verder en oordeelt dat de Oekraïense hoofdstad Kiev eraan moet geloven. “Dat is wat er moet gebeuren. We kunnen maar op één manier antwoorden: gooi er één bom op en klaar.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder