Connect with us

Nieuwste

Johan Derksen bekent aanranding bewusteloze vrouw met kaars

Johan Derksen

Gisteravond waren 600.000 kijkers getuige van hoe Johan Derksen bekende dat hij op zijn 22ste een vrouw aanrandde met een kaars terwijl ze bewusteloos was. Derksen geeft toe dat hij zich schaamt, maar toch reageert iedereen woedend. Werkgever Talpa gaat met hem in gesprek.

Derksen geeft aan dat dit in de tijdsgeest van toen gebeurde en dat hij er nu heel anders tegenaan kijkt. Nu zegt Johan dat hij geen spijt heeft van zijn uitspraken. “Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan. Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen.”

Heftig verhaal

Johan Derksen stak in Vandaag Inside van gisteren van wal: “Als ik eraan terugdenk, je schaamt je kapot.” De voetbalgoeroe vervolgt: “Een heel smerig verhaal hoor, maar dat soort dingen gebeurden. Ik was met de keeper van Veendam, met twee juffrouwen op stap. We zijn dronken, we gaan mee naar die woning en die juffrouwen zijn zo dronken, die kotsen ons helemaal onder. Toen weet ik nog wel – en ik ben er niet trots op, maar dat soort dingen gebeuren als je jong bent – die juffrouw lag bewusteloos op zo’n bank en er stond zo’n grote kaars en die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan.”

Derksen legt uit dat de feiten in de tijdsgeest van toen gezien moeten worden. “Ik ben opgegroeid in de zestiger en zeventiger jaren. Toen waren we met zijn allen veel ruimdenkender, toen was er heel veel toegestaan. Toen lachte je iemand uit; als iemand daar aangifte van deed, zeiden ze op het politiebureau: ga jij eens lekker buitenspelen. Zo ging dat toen.”