-

Nieuwste

Prinses Amalia niet welkom op feestweek: ‘Buitengesloten’

prinses Amalia

Prinses Amalia begint komende maandag aan haar studies aan de Universiteit van Amsterdam. Deze week is haar introductieweek begonnen. Ze is echter uitgesloten van de feestweek, omdat ze geen lid is van een studentenvereniging. En dat is best een zware teleurstelling voor de prinses.

Op 5 september begint Amalia aan haar studie Psychology, Politics, Law & Economics. Ze wilde zich dolgraag aansluiten bij het Amsterdamse studentencorps. Maar omdat mannelijke leden vrouwen onder andere hadden uitgescholden voor sperma-emmers, ging dat verhaal niet door.

Daardoor mist ze wel de kans om aan te sluiten bij andere studenten. Ondertussen zijn haar collega studenten immers volop aan het genieten en vriendschappen aan het sluiten. Amalia zit nu moederziel alleen in haar studentenwoning te wachten op maandag.

De prinses heeft gelukkig wel enkele vriendinnen die haar volop steunen. Ze is heel hecht met een groepje vrienden van haar middelbare school. Een van die vier jongedames, Quirine, bezocht haar vorige week nog in haar studentenflat. Helemaal alleen is ze dus niet, want deze week zijn haar huisgenootjes verschillende keren gespot in de buurt.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder