Connect with us

Nieuwste

Poetin herstelt Moeder-Heldin titel: miljoen voor baren van zoveel kinderen

Poetin

Russische vrouwen die tien of meer kinderen op de wereld zetten, krijgen de eretitel van Moeder-Heldin. De titel, die ook al in de Sovjet-Unie werd gebruikt, is nu hersteld door president Vladimir Poetin. Voor het baren van zoveel kinderen krijgen de vrouwen een beloning van 1 miljoen roebel, omgerekend zo’n 16.000 euro.

De titel werd ingevoerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo wilde het land vrouwen met veel kinderen steunen, terwijl hun mannen vochten aan het front. De titel is afgeschaft na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie.

Nu voert Poetin de titel opnieuw in. Aanleiding is opnieuw een oorlog, ditmaal de Russische invasie in Oekraïne. Om in aanmerking te komen voor de titel moeten de vrouwen en de tien kinderen wel officieel Russische staatsburgers zijn. In Rusland wordt gemiddeld per vrouw slechts 1,5 kind geboren.