Connect with us

Nieuwste

Jonge automobilisten rijbewijs kwijt na opzettelijk hinderen ambulance

ambulance

De politie arresteerde twee jonge automobilisten die door roekeloos te rijden een ambulance hinderden. De ambulance was met een hartpatiënt onderweg naar een Rotterdams ziekenhuis. De twee zijn op 7 augustus aangehouden. Ze moesten meteen hun rijbewijs inleveren.

De ambulance was zonder sirenes onderweg naar Rotterdam. Het tweetal haalde de ambulance in en gingen slingerend rijden. Ze hinderden het voertuig door ook nog eens op de rem te trappen. De bestuurder van de ambulance moest daardoor hard op de rem. “Dit was voor de hartpatiënt duidelijk te voelen en de verpleegkundige zag hierdoor het hartritme en de stress bij de patiënt toenemen.”

Het ambulancepersoneel belde de politie, die de twee chauffeurs later kon aanhouden. Naar eigen zeggen waren ze boos over het niet verlenen van voorrang. Ze zijn niet alleen hun rijbewijs kwijt, maar er is ook proces-verbaal opgesteld wegens bedreiging van hulpverleners en gevaarlijk rijgedrag.

De jongemannen moeten op een later ogenblik nog voor de rechter verschijnen. “Uiteindelijk kwam de patiënt veilig in het ziekenhuis voor controle”, geeft de politie nog mee.