Connect with us

Nieuwste

Russen tonen in hoeveel seconden atoombom Europese hoofdsteden bereikt

atoombom

Londen: 202 seconden. Parijs: 200 seconden. Berlijn: 106 seconden. Op de Russische staatszender Rossiya 1 is getoond hoe snel Vladimir Poetin een kernaanval kan uitvoeren op enkele Europese hoofdsteden. Het ging om een simulatie met een atoombom gedragen door een Sarmat-raket vanuit Kaliningrad.

Militaire experts zeggen dat dit pure retoriek is en alleen bedoeld om het Westen af te schrikken en af te dreigen.

De simulatie kwam aan bod in het programma ’60 Minutes’, een van de best bekeken Russische talkshows. Een van de gasten in de show was Russisch parlementslid Aleksey Zhuravlyov. Hij was heel enthousiast over de optie om Sarmat-raketten op Europa af te vuren.

Het parlementslid zei zichtbaar opgewonden: “Kijk naar deze foto, tel de seconden… Hallo, ze is er al. Eén Sarmat-raket en het is geregeld… Er is geen Verenigd Koninkrijk meer.” Toen een medepresentator opmerkte dat het Verenigd Koninkrijk ook over nucleaire wapens beschikt, zei hij droogjes: “We kunnen dan met een propere lei beginnen.”

atoombom