-

Nieuwste

Russen tonen in hoeveel seconden atoombom Europese hoofdsteden bereikt

atoombom

Londen: 202 seconden. Parijs: 200 seconden. Berlijn: 106 seconden. Op de Russische staatszender Rossiya 1 is getoond hoe snel Vladimir Poetin een kernaanval kan uitvoeren op enkele Europese hoofdsteden. Het ging om een simulatie met een atoombom gedragen door een Sarmat-raket vanuit Kaliningrad.

Militaire experts zeggen dat dit pure retoriek is en alleen bedoeld om het Westen af te schrikken en af te dreigen.

De simulatie kwam aan bod in het programma ’60 Minutes’, een van de best bekeken Russische talkshows. Een van de gasten in de show was Russisch parlementslid Aleksey Zhuravlyov. Hij was heel enthousiast over de optie om Sarmat-raketten op Europa af te vuren.

Het parlementslid zei zichtbaar opgewonden: “Kijk naar deze foto, tel de seconden… Hallo, ze is er al. Eén Sarmat-raket en het is geregeld… Er is geen Verenigd Koninkrijk meer.” Toen een medepresentator opmerkte dat het Verenigd Koninkrijk ook over nucleaire wapens beschikt, zei hij droogjes: “We kunnen dan met een propere lei beginnen.”

atoombom

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder