Connect with us

Nieuwste

Rusland oefent nucleaire raketaanvallen in enclave tussen Litouwen en Polen

raketaanvallen

Het Russisch leger heeft woensdag in Kaliningrad, de Russische enclave tussen Litouwen en Polen, geoefend met raketten waar een kernkop op past. In een verklaring leggen ze uit dat het ging om een simulatie met ballistische raketten vanaf een Iskander-wapensysteem.

Het leger schrijft dat ze oefenden met aanvallen op militaire commandoposten en vliegvelden van een fictieve vijand. Tijdens de oefening moesten de soldaten snel van positie veranderen als reactie op een eventuele vergeldingsaanval.

Poetin had bij de invasie zijn kernwapens al in paraatheid gebracht. Moskou waarschuwt voor een pijlsnelle vergelding als het Westen zich rechtstreeks zou bemoeien met de invasie in Oekraïne. Op de Russische staatstelevisie is er ook opvallend meer aandacht voor de mogelijkheid van een nucleaire oorlog.

De oefening komt er enkele dagen voor 9 mei. Dan vindt een belangrijke herdenking plaats van de overwinning op nazi-Duitsland. Op die datum staat er ook een grootse militaire parade gepland in Moskou.