-

Nieuwste

Poetin dreigt met zware vergeldingsactie bij uitbreiding NAVO

Poetin

Vladimir Poetin dreigt met een stevige reactie als Zweden en Finland besluiten om tot de NAVO toe te treden. Beide landen staan op het punt om een formele aanvraag daartoe in te dienen. Poetin zegt niet wat zijn reactie precies zal zijn.

De Russische president deed zijn uitspraken in het Kremlin ten overstaan van de leiders van Belarus, Armenië, Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan. Poetin zei dat Zweden en Finland geen rechtstreekse bedreiging vormen, maar dat de uitbreiding van de NAVO wel een flinke reactie zal uitlokken.

Die reactie hangt dan af van de bedreigingen die voor Rusland worden gecreëerd. “Er ontstaan problemen zonder enige reden. We zullen overeenkomstig reageren.”

Poetin wijst erop dat de uitbreiding van de NAVO eigenlijk de echte oorzaak is van de invasie in Oekraïne. Hij vindt dat de Verenigde Staten de uitbreiding op een agressieve manier gebruiken om de globale veiligheidssituatie nog te verergeren.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder