Connect with us

Nieuwste

Poetin dreigt met zware vergeldingsactie bij uitbreiding NAVO

Poetin

Vladimir Poetin dreigt met een stevige reactie als Zweden en Finland besluiten om tot de NAVO toe te treden. Beide landen staan op het punt om een formele aanvraag daartoe in te dienen. Poetin zegt niet wat zijn reactie precies zal zijn.

De Russische president deed zijn uitspraken in het Kremlin ten overstaan van de leiders van Belarus, Armenië, Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan. Poetin zei dat Zweden en Finland geen rechtstreekse bedreiging vormen, maar dat de uitbreiding van de NAVO wel een flinke reactie zal uitlokken.

Die reactie hangt dan af van de bedreigingen die voor Rusland worden gecreëerd. “Er ontstaan problemen zonder enige reden. We zullen overeenkomstig reageren.”

Poetin wijst erop dat de uitbreiding van de NAVO eigenlijk de echte oorzaak is van de invasie in Oekraïne. Hij vindt dat de Verenigde Staten de uitbreiding op een agressieve manier gebruiken om de globale veiligheidssituatie nog te verergeren.