-

Nieuwste

Net binnen: Zware drugscrimineel misbruikt koningspaar

Willem-Alexander en Máxima

De drugscrimineel Piet W. die samen met Willem-Alexander en Máxima op de foto ging om mensen op te lichten, is opgepakt op Aruba.

In 2010 zat Piet W. op de tribune van het WK Voetbal. Daar zag hij het koningspaar en ging samen met hem op de foto. Dat vonden ze helemaal goed, maar ze konden niet weten dat de man de foto ging misbruiken om mensen op te lichten.

Misdaadjournalist Marian Husken legt uit: “,Die foto had hij dan bij zich om te laten zien: kijk eens in welke kringen ik omga. Mij kun je vertrouwen. Ik heb connecties tot aan de hoogste regionen.” Ondertussen is het gevaar geweken, want Piet W. is opgepakt op Aruba. De man was hoe dan ook al gezocht omdat hij in Nederland nog een celstraf had openstaan.

Grote luxe

In 2012 is Piet W. al eens opgepakt in Barcelona. Hij had maar liefst zestig telefoons en gaf tonnen uit aan luxe hotels, dure vliegtickets en voetbalwedstrijden. In Nederland kreeg hij in 2014 zeven jaar gevangenisstraf voor zijn deelname aan een criminele organisatie en drugstransporten.

Toen hij in 2018 verlof kreeg uit de gevangenis, sloeg hij op de vlucht. Onlangs was er dan een tip dat hij naar Aruba zou vliegen. Daar is hij nu opgepakt. De man zal in Nederland zijn straf nog moeten uitzitten.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder