Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Zware drugscrimineel misbruikt koningspaar

Willem-Alexander en Máxima

De drugscrimineel Piet W. die samen met Willem-Alexander en Máxima op de foto ging om mensen op te lichten, is opgepakt op Aruba.

In 2010 zat Piet W. op de tribune van het WK Voetbal. Daar zag hij het koningspaar en ging samen met hem op de foto. Dat vonden ze helemaal goed, maar ze konden niet weten dat de man de foto ging misbruiken om mensen op te lichten.

Misdaadjournalist Marian Husken legt uit: “,Die foto had hij dan bij zich om te laten zien: kijk eens in welke kringen ik omga. Mij kun je vertrouwen. Ik heb connecties tot aan de hoogste regionen.” Ondertussen is het gevaar geweken, want Piet W. is opgepakt op Aruba. De man was hoe dan ook al gezocht omdat hij in Nederland nog een celstraf had openstaan.

Grote luxe

In 2012 is Piet W. al eens opgepakt in Barcelona. Hij had maar liefst zestig telefoons en gaf tonnen uit aan luxe hotels, dure vliegtickets en voetbalwedstrijden. In Nederland kreeg hij in 2014 zeven jaar gevangenisstraf voor zijn deelname aan een criminele organisatie en drugstransporten.

Toen hij in 2018 verlof kreeg uit de gevangenis, sloeg hij op de vlucht. Onlangs was er dan een tip dat hij naar Aruba zou vliegen. Daar is hij nu opgepakt. De man zal in Nederland zijn straf nog moeten uitzitten.