-

Nieuwste

Net binnen: Verdachte gevallen van de apenpokken in Nederland

apenpokken

In Nederland zijn ondertussen enkele verdachte gevallen van de apenpokken vastgesteld. Momenteel zijn de monsters in onderzoek in een laboratorium. De resultaten zijn nog niet bekend. Maar zelfs als alle gevallen negatief zijn, houdt het RIVM er ernstig rekening mee dat het eerste geval binnenkort wel een feit is.

Het virus is afkomstig uit West- en Centraal-Afrika. Soms duikt het virus op in andere landen, maar dan gaat het om mensen die in de regio zijn geweest. Nu is de uitbraak opvallend en ongebruikelijk groot. Ondertussen zijn er besmettingen vastgesteld in België, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Portugal, Australië, Canada en de Verenigde Staten.

De apenpokken zijn heel besmettelijk, maar meestal zijn de symptomen bij mensen mild. De symptomen zijn hoofdpijn, spierpijn, koorts, rillingen en vermoeidheid. Na enkele dagen volgt er huiduitslag. Doorgaans verdwijnen de symptomen na enkele weken.

Het virus wordt opgelopen door huidcontact of door ademhalingsdruppels. Ook geslachtsgemeenschap is een mogelijke wijze van besmetting.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder