Connect with us

Nieuwste

Vrouw ligt 44 uur op brancard in ziekenhuis en overlijdt

Een vrouw klaagde het Simone Veil-ziekenhuis in het Franse Val-d’Oise aan omdat medewerkers haar moeder 44 uur lang op een brancard lieten liggen. Vervolgens kwam ze te overlijden. Marie-Pierre Mazzaggio zegt dat ze vastbesloten is om tot het uiterste te gaan.

Josette (83) werd op 19 december 2022 rond 19 uur binnengebracht op de spoedeisende hulp. Daar lag ze aan een infuus en kreeg ze zuurstof. De vrouw is aan een kant verlamd. Daarna werd ze op een brancard in de gang gelegd. Rond 21 uur gaat dochter Marie-Pierre naar het ziekenhuis om haar moeder te bezoeken.

Aan lot overgelaten

Daar zag ze haar moeder op de gang liggen. Ze lag onder een dun dekentje. Medewerkers gaven geen gehoor aan de vraag om een beter deken om haar warm te houden.

Pas daags nadien werd Josette door een dokter onderzocht. De vrouw werd intussen niet verschoond en kreeg alleen een beetje compote te eten. Vier uur later bleek uit testen dat Josette uitgedroogd was en leed aan nierfalen. Ook had ze een infectie aan de urinewegen opgelopen. In afwachting op een plaats op de afdeling geriatrie, werd ze opnieuw op een brancard in de gang gelegd. Op 21 december kreeg ze te horen dat er toch geen plek was en dat ze naar haar verpleeghuis zou worden teruggestuurd. Ze lag dus meer dan 44 uur op de spoedeisende hulp op een brancard.

Overleden

15 dagen na het bezoek aan de spoedeisende hulp, op 4 januari, overlijdt de vrouw nadat ze weigerde te eten. Dochter Marie-Pierre weet zeker dat haar dood het gevolg is van de miserabele behandeling in het ziekenhuis. Ze dient dan ook klacht in tegen het ziekenhuis. “Mijn moeder was altijd een vechter, heel positief, ze ging altijd tot het uiterste. Ik denk dat deze gebeurtenissen een trigger voor haar waren om te zeggen: ik wil niet meer.” Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak.