Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Talpa-baas Römer geeft uitleg over doorstart Vandaag Inside

Johan Derksen

Talpa doet afstand van de uitspraken van Johan Derksen dat Vandaag Inside maandag terug op televisie komt. Dat meldt directeur radio en televisie Paul Römer op NPO Radio 1.

Römer zegt dat er nog altijd gepraat wordt en dat er nog niets concreet besloten is. Hij wilde nog niet vooruitlopen op de uitkomst. “Alles wat je zegt is alleen maar olie op het vuur, quotes gaan direct een heel eigen leven leiden.”

Afstand

Römer vervolgt: “We zijn continu met de mannen in gesprek: wat is hier gebeurd? Wat betekent dit voor de toekomst?” Veel meer wil hij er nog niet over kwijt. “Iedereen wil weten wat er gebeurt achter de schermen. Maar dat proces is nog steeds gaande.” Hij doet dan ook afstand van de uitspraken van Johan Derksen over een doorstart. “Ik ben niet verantwoordelijk voor wat hij zegt of lekt. Ik kan alleen maar praten namens het bedrijf.”

Komt Vandaag Inside nog terug?

Derksen vertelde in het AD dat hij en zijn collega’s besloten om te stoppen, niet noodzakelijk vanwege de commotie, maar omdat ze geen steun kregen van de zender. Dat is nu anders. Ook daarop wilde de Talpa-baas niet reageren. Of Derksen, Genee en Van der Gijp nog geloofwaardig zijn bij een terugkeer, wilde hij evenmin uitspraken doen. “Ik heb Rutte horen zeggen dat je op stel-dat-vragen geen antwoorden moet geven. Dit is een ingewikkeld proces, de hele wereld kijkt mee. De helft van het land is voor, de andere helft tegen en je doet het nooit goed.”